Sursa foto și editare: Canva Pro

5 filme și seriale pe care le revăd an de an

by Oana Lambrache

Cuprins

Atunci când iau o pauză de la citit, îmi place să mă uit la filme sau seriale. De multe, ori aleg să revăd un film sau un serial și să le las să meargă doar ca zgomot de fundal. Îmi lasă impresia de mai multă liniște decât dacă aș asculta muzică și, de multe ori, citesc în același timp.

Deși sunt multe filme pe care nu le-am văzut încă, dar pe care îmi doresc să le văd la un momentdat, an de an aleg să revăd 5 filme și seriale dragi mie.

House M.D.

Am văzut câteva secvențe dintr-un episod prin facultate și nu le-am dat prea multă atenție, apoi am citit puțin despre serialul House M.D. și am decis să văd câteva episoade de curiozitate, ajungând să iubesc acest serial.

Timp de 8 sezoane, avem de-a face cu un doctor neobișnuit, un antisocial și inadaptat în societate, dar un geniu în domeniul diagnosticării pacienților. Fiecare episod urmează un pattern în care o persoană cu o boală rară devine pacientul lui House, care are o revelație în ultimele 10-15 minute ale fiecărui episod când descoperă soluția salvatoare. 

De ce îmi place acest serial atât de mult? Pentru că oferă o nouă perspectivă asupra medicinei și pentru modul în care actorii își joacă personajele, atât de bine create.

Friends

Cine nu a văzut sau măcar auzit de serialul „Friends”? Fie că vă place sau nu această serie, pentru mine rămâne unul dintre serialele mele preferate. L-am văzut de atât de multe ori încât recunosc episoade, situații sau continui fraze ale personajelor.

Chiar și după ce știu finalul, încă mă întreb dacă Rachel se va întoarce, dacă Monica a plecat, dacă Chandler va face pasul cel mare, dacă Pheobe va avea parte de familia mult dorită, dacă Joey va da lovitura în film și dacă Ross va avea curaj să iasă la întâlnire cu Rachel.

Cu toate neînțelegerile, cu toate despărțirile, cei 6 rămân prieteni și depășesc orice situație, iar după atâtea vizionări încă râd la glumele lor.

Gilmore Girls

Iubesc serialul ăsta, chiar dacă, uneori, nu sunt de acord cu alegerile făcute de Lorelei și fiica ei Rory. Doamne, și cât de mult vorbesc și câtă cafea pot bea! Mda, e un serial, nu beau mereu cafea, dar cred că acesta este motivul pentru care și eu beau cafea! 

Îmi place personajul Rory pentru faptul că citește și citește mult! Finalul, însă, nu a fost tocmai ceea ce mă așteptam, iar episoadele speciale nu au făcut decât să pună sare pe rană și să lase loc de mai multe întrebări legat de viitorul celor două femei.

Harry Potter

Cred că aș putea scrie pagini despre seria „Harry Potter” și despre cărțile scrise de K.K. Rowling. Am crescut cu ele și cu personajul lui Harry, un băiețel de numai 11 ani care află că este … vrăjitor și că va merge la Școala de Magie, Farmece și Vrăjitorii Hogwarts.

Fiecare din cele 7 volume ale seriei reprezintă câte un an de studiu pentru Haryy și prietenii lui Ron și Hermione în care încearcă să treacă cu bine de examene, teme și de Lordul Voldemort care se află pe urmele lui Harry.

O lume plină de magie, de vise, de prieteni și dușmani, de vrăji și dueluri, de creaturi fantastice pentru care îți trebuie numai puțină imaginație și încredere.

De câțiva ani recitesc și cărțile pentru că indiferent de cât de bine ar fi ecranizate, cărțile vor fi întotdeauna mai bune decât filmele și mă vor apropia de personaje mult mai mult.

Breakfast at Tiffany's

Iconica little black dress este pusă în valoare de minunata Audrey Hepburn fac un duo memorabil în filmul apărut în 1961. „Breakfast at Tiffany’s” este filmul pe care îl revăd an de an de ziua mea, este un fel de cadou pe care mi-l ofer de fiecare dată cu același drag.

Toate filmele și serialele de mai sus sunt cele care mă binedispun indiferent de starea pe care o am, sunt cele la care râd și plâng deși știu ce se va întâmpla, cele la care stau cu sufletul la gură pentru momente deja văzute, dar care încă păstrează un stop de mister.

Pentru voi care sunt filmele sau serialele pe care le revedeți cu drag de fiecare dată?

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!