Sursa foto: arhiva personală, editare: canva.com

3 rețete pentru pofticioși!

by Oana Lambrache

Eu nu sunt o fană a gătitului, niciodată nu m-am văzut gătind oale cu mâncare la final de săptămână. Mă descurc să pregătesc câteva feluri de mâncare, care îmi ies bine și de care sunt mulțumită.

În momentul în care am decis să avem un copil, am conștientizat faptul că va trebui să gătesc, deși nu mă atrage. Deocamdată, pentru noi, părinții, încă mai funcționează comenzile de mâncare acasă, dar, în scurt timp, acestea vor fi eliminate pentru a putea mânca toți trei la masă aceleași feluri.

Pentru că nu îmi place să petrec mult timp în bucătărie, am încercat diverse rețete pe care le-am adaptat și pentru Sebastian, rețete pe care le puteți găsi mai jos.

Rețete

Omletă cu broccoli

Omleta este un fel de mâncare banal, până când nu adaugi diverse legume sau tipuri de brânzeturi. Pentru a fi ok și pentru cel mic, am ales să pregătesc omleta la cuptor, în forme de silicon.

Ingrediente

  • 2-3 ouă;
  • câteva crenguțe de broccoli;
  • puțin unt pentru a unge formele.

Se bat ouăle bine, iar crenguțele de broccoli se taie mărunt și se adaugă în bolul cu ouă. Se ung fomele din silicon (eu am folosit o formă pentru brioșe) cu unt și se toarnă compoziția. Se pune forma în cuptorul preîncins la 170-180 de grade timp de 20-30 de minute sau atât timp cât este nevoie pentru ca omletele să crească și să capete o culoare aurie și să fie coapte în interior.

Supă cremă de cartof dulce și dovlecel

Dacă micul dejun este destul de simplu (omlete, terci de ovăz cu lapte simplu sau cu stafide sau fructe, iaurt simplu sau cu fructe adăugate de mine), prânzul și cina sunt mai challenging. Dacă nu am vreo idee minune, mă uit prin frigider și pregătesc o versiune de supă cremă din legumele disponibile.

Ingrediente

  • un cartof dulce;
  • 1/2 dovlecel;
  • 1/4 ceapă;
  • unt.

Pentru că nu este vorba de o supă cremă clasică, am pregătit-o foarte rapid la un aparat cu abur, adăugând toate legumele în același timp (aproximativ 15 minute). Am scurs o parte din apă, am blenduit legumele și am adăugat unt până când am obținut consistența dorită.

Uneori adaug crutoane sau doar presar oregano pentru un plus de gust!

Somon la cuptor

O rețetă super simplă și ușoară pe care o folosesc cu succes la mesele de prânz de două ori pe săptămână este somonul la cuptor lângă care pun cartof dulce sub formă de bețișoare sau piure.

Ingrediente

  • somon proaspăt;
  • cartof dulce;
  • unt;
  • ulei de măsline.

Peștele curățat și spălat se unge cu ulei de măsline și se pune pe hârtie de copt în cuptorul încins la 180 de grade timp de 30-40 de minute. Dacă alegeți cartoful dulce sub formă de bețișoare, îl puteți adăuga în aceeași tavă cu puțin ulei de măsline. În cazul în care optați pentru piure, puteți merge pe rețeta clasică sau puteți folosi un aparat de preparare la abur. La final, adăugați unt pentru o consistență cremoasă! 

Scriam mai sus că micul dejun este cea mai simplă masă și, de multe ori, terciul de ovăz ne-a salvat! Așa că vă las mai jos și rețeta pe care o folosesc cu succes!

Terci de ovăz

Ingrediente

  • 30-40g de ovăz;
  • 300ml lapte.

Se amestecă ovăzul cu laptele pe foc până devine cremos, iar fulgii de ovăz se înmoaie. Opțional, pentru un plus de gust, puteți adăuga stafide mărunțite sau fructe; bananele, mango și caisele sunt preferatele lui Sebastian, banana o adaug de la început, iar mango și caisele le pregătesc la abur și le adaug la final, pentru că sunt acide și duc la brânzirea laptelui.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa

2 comments

Diana iulie 20, 2021 - 9:04 pm

Par toate delicioase! Mi-ai dat o idee de articol, Oana ❤️

Reply
Oana Lambrache iulie 20, 2021 - 9:26 pm

Mulțumesc, Diana! M-ai făcut curioasă și abia aștept să citesc articolul tău! 🙂

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!