Sursa foto: arhiva personală

„Pierdut geniu” – Irina Dumitru

by Oana Lambrache

Pe Irina Dumitru am descoperit-o acum puțin timp, citind romanul „Ceața albastră” despre care am scris aici, roman care mi-a plăcut foarte mult fiind o noutate din punct de vedere al subiectului abordat. Pentru că mereu mă ghidez după prima impresie, am comandat și cel de-al doilea roman al autoarei și am fost, din nou, plăcut impresionată.

Despre "Pierdut geniu"

Romanul „Pierdut geniu” spune o frumoasă poveste de prietenie dintre Ariana, o viitoare artistă, și Mark, băiatul din vecini, sclipitor de inteligent, dar cu tulburări ale spectrului autist.

Cei doi formează un cuplu deosebit, fiind atrași unul de celălalt prin prisma inadaptabilității lor la cerințele societății. Mark este un geniu, deși lumea nu vede dincolo de tulburările lui, iar Ariana este o fire boemă, pe care tatăl ei vrea să o tranforme într-un robot cu un job impozant.

Viețile celor doi prieteni sunt date peste cap atunci când Mark dispare, iar Ariana decide să îl caute fără să țină cont de pericolele care apar. 

Apar și câteva personaje secundare care par să le îngrădească viitorul celor doi, precum tatăl Arianei, un om autoritar și violent, care nu își înțelege fiica și nici alegerile ei legate de viitor. 

De ce să citiți "Pierdut geniu"?

♦ Personaje frumos creionate, care evoluează rapid;

♦ Dialoguri verosimile, fără înflorituri sau clișee;

♦ Acțiune plină de suspans;

♦ Abordarea unui subiect sensibil, cel legat de tulburările de care suferă Mark, subiect care ne demonstrează că persoanele care sunt în această situație sunt persoane normale, chiar cu talente sau abilități deosebite;

♦ Finalul neașteptat pe care vă las să îl descoperiți citind cartea!

Romanul „Pierdut geniu” a fost publicat de Editura Cassius Books și îl puteți găsi aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!