Sursa foto: arhiva personală a autoarei

„Insomnia” – Romelia Lungu

by Oana Lambrache

Romanul „Insomnia” spune povestea Melissei, o tânără frumoasă și putred de bogată, care pare să aibă o viață perfectă văzută din exterior. Din nefericire, totul este doar un scut, o mască pe care Melissa o poartă zilnic, ascunzându-și demonii interiori. 

Abandonată de părinții naturali, Melissa este adoptată de o familie bogată, care îi oferă o viață fără griji sau lipsuri materiale. Din păcate, Melissa abuzează de beneficiile primite și duce o viață promiscuă – droguri, alcool, sex cu necunoscuți și chiar cu partenerul de afaceri al tatălui ei adoptiv. Pare că Melissa are viața pe care și-a dorit-o sau poate cea pe care crede că o merită.

În spatele măștii, Melissa ascunde un secret teribil – are coșmaruri extrem de reale, în care ucide oameni pe care nu îi cunoaște. Deși este vorba de uciderea unor persoane nevinovate, Melissa nu are nici un resentiment, ba chiar este încântată de această perspectivă. Pe lângă aceste coșmaruri, Melissa vede monștri și este convinsă că va deveni și ea unul dintre ei. Singura ei speranță de a afla adevărul este de a-și găsi părinții biologici care să aducă lumină în întunericul în care trăiește.

"Voiam doar să fiu un om normal. Încă nu știam ce însemna asta, pentru că nu am fost niciodată un om normal, dar mi-aș fi dori să aflu."

Mi-a plăcut foarte mult faptul că romanul este bazat pe experiența personală a autoarei, la care se adaugă povestea copilăriei Melissei. La început personajul principal mi-a displăcut pentru modul în care a ales să își trăiască viața, dar, apoi, aflându-i povestea, am înțeles-o pe Melissa mai bine. Pentru că nu vreau să ofer multe detalii despre această perioadă din viața Melissei, am să vă spun numai că este vorba de elemente supranaturale pe care tânăra le trăiește fără voia ei.

Singurul minus, din punctul meu de vedere, sunt scenele poate prea explicite de sex. Nu sunt contra lor în romane, dar au fost puțin cam prea mult pentru mine, deși le-am văzut rostul în conturarea personalității Melissei. 

Finalul romanului a fost unul neașteptat, care mi-a lăsat impresia că vom avea parte de o continuare pe care mi-ar face mare plăcere să o pot citi. 

Vă recomand romanul „Insomnia” dacă vă doriți să citiți o poveste inedită, inspirată de evenimente reale, care vă vor da fiori.

Romanul „Insomnia” poate fi găsit aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!