Sursa foto: arhiva personală

„În umbra pașilor tăi” – Vitali Cipileaga

by Oana Lambrache

L-am descoperit pe Vitali Cipileaga acum vreo doi ani când am citit „Portocalele verzi”. Am fost atrasă de minunata copertă a cărții, găsind între paginile ei o poveste emoționantă despre viață, iubire și legătura dintre om și natură.

Așa că atunci când am văzut numele autorului, nu am stat pe gânduri și am împrumutat de la Bookster romanul „În urma pașilor tăi”.

Povestea din carte este una simplă, pe alocuri banală, iar dialogurile dintre personaje și acțiunile lor devin previzibile. Theodor este un tânăr antreprenor care își pierde iubita într-un accident tragic de mașină, din acel moment, viața lui fiind un drum fără noimă petrecut prin baruri și cu femei pe care le alungă dimineața din patul lui.

Viața lui Theodor este monotonă, fără nimic special, totul schimbându-se atunci când primește o serie de scrisori anonime prin care autorul îl îndeamnă pe Theodor să își trăiască viața, să se elibereze de trecut și să aibă încredere în iubire.

Sunt oameni care construiesc împreună locuri. Inventează prin amestecul emoțiilor comune trăite în acel loc o lume paralelă, imaginară, care le inundă creierul și îi determină să simtă într-un fel anume.

Vitali Cipileaga

Recunosc faptul că acest al doilea roman al autorului mi-a plăcut ceva mai puțin decât primul, deși povestea este interesantă. Ce m-a dezamăgit au fost dialogurile prea seci uneori, dar și felul în care s-au comportat personajele – lipsa comunicării, decizii rapide și negândite, renunțarea mult prea ușoară la sentimente din orgoliu.

Deși nu este personaj principal, Carla este personajul meu preferat, amestecul ei în poveste fiind evident de la bun început. Este o fată deosebită, al cărei interes este de a-l ajuta pe Theodor, de a-i deschide ochii și inima.

Avem de-a face cu un roman psihologic, un roman al regăsirii în urma pierderii unui om drag, amintindu-i personajului principal puterea iubirii adevărate.

Vă recomand acest roman doar dacă vă doriți o lectură ușoară, pentru a umple timpul liber din weekend sau seara.

Romanul a fost publicat de Editura Bestseller și îl puteți găsi aici.

Nota Goodreads: 3/5

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!