3 rețete pentru masa de Paști!

by Oana Lambrache

Rețetele perefecte pentru sărbători sunt cele în care petreci alături de cei dragi. Sentimentul pe care îl avem atunci când ne strângem cu mic și cu mare în jurul mesei este de nedescris. Este “acel ceva” care se simte și nu poate fi descris în cuvinte, este zarva de la sosire, este bucuria cadourilor, este fericirea reîntâlnirii (mai ales în contextul actual), este liniștea din timpul mesei, este zâmbetul de la final. Masa în familie este o sărbătoare în sine, chiar dacă nu sărbătorim ceva anume. Este momentul unic în care ne așezăm la masă, iar mama aduce platourile aburinde, iar aromele ne cuprind rând pe rând.

Poate că pandemia prin care trecem ne determină să ne gândim mai des la cei dragi, la cât de greu este să fim separați și la cum ar trebui să fim mai ancorați în viață și nu în online.

Anul trecut, am sărbătorit Paștele în 3 – eu și soțul, iar cel mic în burtică! Anul acesta suntem 3 și sperăm să fie un moment special și să ne bucurăm de ceea ce avem – sănătate, familie și un băiețel “bucurie la cutie”!

Dar ce sărbători ar fi fără o poveste și fără câteva rețete pentru bucate alese?

Cuprins

Sărbători cu ... vedete!

Tema de astăzi mă duce cu gândul la eseurile de admitere la facultățile din SUA – “ce personalitate ți-ai dori să întâlnești și de ce? sau care ar fi top x întrebări pe care ai vrea să i le adresezi acesteia?”.

Pentru că sunt o visătoare, personalitatea care aș vrea să îmi calce pragul anul acesta de Paști este (drum rolls) … Michelle Obama!

De ce tocmai ea?

Am citit cartea ei și mi-a plăcut foarte mult. E drept, nu este o operă de artă, dar are acel je ne sais quoi pentru care vrei să afli mai multe despre fosta Primă Doamnă a Statelor Unite. Cu fiecare pagină, am descoperit-o pe Michelle – fetița, Michelle – adolescenta și Michelle – femeia adultă, în toate ipostazele fiind același spirit liber și ambițios pe care îl recunoaștem la televizor.

Astfel, visul meu este ca Michelle Obama să fie invitata mea la masa de Paști anul acesta!

Sursa foto: arhiva personală

Rețete pentru masa de Paște

De când mă știu, rețeta de Paște preferată a fost drobul! Nu conta ce pregăteau mama și bunica, important era să existe drob cu cât mai multe ouă în interior! 

Pentru masa specială din acest an, aleg să pregătesc:

  • drob din pui;
  • friptură de miel și pui;
  • ouă vopsite.
Sursa foto și editare: canva.com

Pentru că vopsitul ouălor nu este atât de complicat, vă voi prezenta mai jos 3 rețete simple, dar cu mult gust, pe care le puteți încerca și voi!

Aliatul meu de această dată? Franke magazin online unde găsesc mereu inspirație pentru bucătărie și pentru ceva bun!

Drob

Ingrediente

  • 500g ficat de pui
  • 1 piept de pui
  • 3-4 ouă crude
  • 4-5 ouă fierte
  • 2-3 cepe verzi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel și mărar
  • sare și piper
Sursa foto și editare: canva.com

Mod de preparare

  • se fierb pieptul de pui și ficatul, apoi se taie cuburi mici;
  • se taie ceapa și usturoiul, pătrunjelul și mărarul;
  • se amestecă toate ingredientele, adăugând sare și piper după gust;
  • se pune compoziția în forma dorită, se adauga ouăle fierte întregi sau tăiate, se unge cu un ou bătut și se dă la cuptorul deja încins la 200 de grade Celsius timp de 30-40 de minute. După ce timpul s-a scurs, puteți testa drobul cu o scobitoare sau un bețișor de frigărui.

Tips!

⇒Verdețurile proaspete oferă un plus de gust!

⇒Toate ingredientele pot fi tocate și amestecate de un robot de bucătărie care vă scurtează timpul de preparare!

⇒Un cuptor Franke este întotdeauna aliatul meu pentru produsele care necesită coacere!

Sursa foto: https://www.frankemagazinonline.ro/

Cuptorul Franke din colecția Mythos vine în întâmpinarea gospodinelor cu un sistem nou de curățare pirolitică.

Astfel, cuptorul este încălzit la temperaturi de 400 de grade Celsius, iar resturile de mâncare sunt transformate în cenușă ce poate fi ușor curățată după ce cuptorul s-a răcit.

De asemenea, cuptorul Franke Mythos Pirolitic FMY 98 P vine și cu funcția de Cookassist cu 9 rețete automate. 

Tot ce mai aveți de făcut este să vă relaxați și cuptorul va găti pentru voi!

Friptură de miel

Sursa foto și editare canva.com

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel 1-2kg
  • 4-5 căței de usturoi
  • unt
  • câteva crenguțe de rozmarin proaspăt
  • sare și piper

Mod de preparare

  • se curăță pulpa de miel de grăsime și de pielița de deasupra pentru a scăpa și de mirosul specific, poate prea puternic al cărnii de miel;
  • se prăjește pe toate părțile în unt, într-o tigaie neaderentă, până ce carnea prinde o culoare aurie, apoi se pune la cuptorul preîncins la 250 de grade timp de cel puțin 2 ore.

Tips!

⇒Unt și rozmarin din belșug pentru o aromă desăvârșită!

⇒Marinatul cărnii timp de 12 sau chiar 24 de ore într-un amestec de ulei, usturoi, zeamă de lămâie și rozmarin!

⇒O plită performantă precum plita Franke pe care să gătiți pulpa de miel!

Dacă în cazul cuptorului lucrurile sunt ceva mai simple – pui toate ingredientele, alegi programul automat și puf! mâncarea este gata, în cazul plitei, trebuie să depun ceva mai mult efort.

Pentru că orice tip de carne în momentul prăjirii duce la apariția petelor de ulei/unt, am decis să aleg o plită care să mă “ajute”.

Astfel, plita Myhtos din inox Pro FHCR 604 4G TC HE XA C vine cu o noutate – un tratament inovator care protejează suprafața plitei de o multitudine de pete. Uleiul, apa, sosul de roșii, laptele și chiar cafeaua dispar ca prin farmec prin simpla utilizare a unei lavete.

Un fel de magie în bucătărie!

Sursa foto: https://www.frankemagazinonline.ro/

Friptură de pui

Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • unt
  • rozmarin proaspăt
  • pudră de usturoi
  • boia dulce sau picantă
  • sare și piper
Sursa foto și editare: canva.com

Mod de preparare

  • se curăță puiul de orice resturi și se îndepărtează grăsimea;
  • se unge cu unt, rozmarin, usturoi, sare și piper;
  • se dă la cuptorul încins la 230 de grade Celsius timp de 2 ore, până capătă o culoare aurie, iar pielea devine crocantă.

Tips!

⇒Puteți adăuga coriandru sau cimbru pentru aromă și gust!

⇒Puiul întreg poate fi marinat în seara de dinainte de coacere într-un amestec simplu de ulei de măsline, sare, piper și boia!

La final de masă

Tot ce îmi doresc anul acesta este să pot fi alături de cei dragi fie că sărbătorim Paștele, fie că e doar o vizită obișnuită! Familia și prieteni sunt cei mai importanți – am ajuns cu greu la acest motto, mai ales că eram o workaholică până la sânge. Dar, am pus frână și m-am gândit la ce contează cu adevărat pentru mine în viață și am reușit să creez un echilibru!

Textul a fost scris pentru cea de-a 16-a probă a Spring SuperBlog 2021!

Te-ar putea interesa

1 comment

Proba 16. Ghici cine vine la… prânzul de Paști?! aprilie 13, 2021 - 10:51 am

[…] 3 rețete pentru masa de Paști […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Scroll Up
Textul nu poate fi copiat!