Sursa foto: Negociat.ro

Marketplace – cumpărături cu spor!

by Oana Lambrache

Cuprins

Pentru mine cumpărăturile online erau un fel de unicorn, alături de orice tranzacție pe care trebuia să o realizez din fața calculatorului. Am preferat de multe ori să merg prin magazine sau chiar la poștă și bancă, chiar dacă asta însemna timp pierdut și cozi interminabile. 

Odată cu izolarea de anul trecut, am ales să achiziționez diverse bunuri și servicii online, pe care le-am plătit cu cardul online evitând, astfel, schimbul fizic de bani. Deși la început am fost sceptică, în câteva luni am început să apreciez cumpătăturile online și acum nu îmi mai imaginez viața fără ele.

Sursa foto:canva.com

Cumpărăturile online pentru mine

Cumpărăturile online sunt, pentru mine, o modalitate ușoară de a achiziționa produse din diverse magazine, totul din confortul casei și având siguranța tranzacțiilor bancare.

Deși am fost reticentă la început, cumpărăturile online au devenit un „must” pentru mine și nu mai pot concepe viața fără ele. 

Astfel, pot cumpăra oricând am nevoie, fără efort, cărți, cosmetice, produse pentru casă și alimente, cu doar câteva click-uri. 

Sursa foto: Canva Pro

Avantajele cumpărăturilor online

Sursa foto: Canva Pro

Cum aleg produsele?

Eu sunt o fire extrem de organizată, așa că, atunci când mă gândesc la cumpărături, creez un plan în funcție de necesități:

  • cumpărături pentru casă: alimente, produse pentru îngrijirea casei, produse de igienă;
  • cumpărături pentru copil: scutece, produse speciale de igienă, haine;
  • cumpărături pentru mine: cărți, uneori cosmetice sau haine;
  • cumpărături pentru soțul meu: componente pc, haine.

Înainte de începe cumpărăturile, creez o listă cu tot ceea ce avem nevoie, astfel încât să nu cumpărăm din impuls lucruri de care, poate nu avem nevoie. Bineînțeles, din când în când ne permitem și mici (mari) bucurii în funcție de buget!

De obicei, folosim aceleași magazine pentru cumpărături, fiindcă avem siguranța tranzacțiilor, beneficiind de aceeași calitate a produselor comandate.

În cazul în care achiziționez pentru prima dată dintr-un magazin online, caut păreri despre acesta și fac puțină muncă de cercetare pentru a fi sigură că nu este vorba de o fraudă. 

Din păcate, nu mereu găsesc produsele de care am nevoie într-un singur loc, drept pentru care plasez mai multe comenzi care implică mai multe costuri (taxe de procesare, taxe de livrare). Un avantaj ar fi să pot găsi toate produsele de care am nevoie într-un singur loc. Vestea bună este că un astfel de loc există și se numește marketplace!

Ce este un marketplace?

Marketplace este o platformă online de vânzare/cumpărare care conectează potențialul cumpărător cu furnizorul de bunuri.

Practic, marketplace-ul este un fel de „bazar” care mijlocește întâlnirea dintre client și furnizor.

  • marketplace = platformă online ce reunește diverse magazine, un fel de „mall” online, din care poți comanda o singură dată produse de la mai mulți furnizori;
  • relația este creată direct între client și furnizor, marketplace-ul fiind doar un mijlocitor;
  • toate documentele conexe produselor (facturi, garanții) și service sunt suportate de comerciant!

Negociat.ro

Negociat.ro este un un astfel de marketplace, oferind soluții performante pentru achiziționarea unei vaste gamă de produse.

Negociat.ro oferă peste 120.000 de produse din peste 250 de magazine clienților săi, alături de posibilitatea negocierii prețului la comenzi mai mari de 10 bucăți dintr-un produs anume. 

Totul este extrem de simplu, folosind butonul „Negociază” în locul celui de „Adaugă în coș”. Din acel moment, tu, clientul vei intra în direct contact cu furnizorul, putând negocia prețul produsului dorit!

Sursa foto: https://www.marketplace.negociat.ro/

Arma secretă a negocierii?

faptul că tu, pe post de client, ai avantajul primei mișcări – începerea negocierii și propunerea unui preț pe măsura produselor pe care le dorești!

De obicei, pe blog scriu despre cărțile citite, pentru fiecare articol adăugând și fotografii cu diverse elemente care să scoată din banal orice fotografie cu o carte pe un fundal alb! Căutând pe site-ul Negociat.ro, am rămas plăcut surprinsă atunci când am găsit diverse căni ceramice cu modele haioase!

Pentru că niciodată nu poți avea destule căni, am ales din secțiunea de Casă, Bricolaj și Petshop 2 modele superbe din care sa îmi savurez cafeaua dimineața, dar pe care să le pot folosi și în fotografii!

  1. Cană ceramică albă – un model clasic de cană care nu demodează niciodată!
  2. Cană din ceramică cu mesaj – pe care pot scrie diverse mesaje drăguțe cu cretă!
Sursa foto: https://www.negociat.ro/
Sursa foto: https://www.negociat.ro/

"Cea mai dificilă parte a unei negocieri este să te asiguri că renunți la orice fel de emoție și că te concentrezi doar asupra faptelor."

Textul a fost scris pentru cea de-a unsprezecea probă din Spring SuperBlog 2021!

2 comments

Proba 11. Marketplace Negociat.ro – Negociezi ușor, cumperi cu spor martie 31, 2021 - 9:00 pm

[…] Marketplace – cumpărături cu spor! […]

Reply
Final de SuperBlog 2021 - Oana Lambrache aprilie 28, 2021 - 9:17 pm

[…] pentru articolul despre Marketplace propus de […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!