Povestea parchetului

by Oana Lambrache

Au fost odată ca niciodată un băiat pe nume Patrick și o fată pe nume Mira care își doreau foarte tare un copil, pardon, un apartament al lor. Dar nu unul oarecare! Nu, nu, nu! Unul cu 3 camere, cu living spațios și dressing separat pentru dormitorul matrimonial. Își mai doreau ei și o bucătărie cochetă, cu mobilă și aparatură de ultimă generație, deși niciunul din ei nu gătea. Dar mai conta asta, când fericirea lor era mai presus de orice?

Mira și Patrick visau mult, visau frumos și mai visau ei ca acest apartament să vină de-a gata mobilat, utilat, cu gresie și faianță în baie, cu parchetul deja pus. Așa-i că visează frumos oamenii ăștia?

Sursa foto: https://www.facebook.com/alma.parchet

Toate bune și frumoase, dar visatul cu ochii larg deschiși nu îi aducea mai aproape de apartament. Așa că Mira, mai curajoasă și îndrăzneață de fel, a pus mâna pe laptop și a început căutarea apartamentului de vis. După vreo 15 minute, Mira găsise ce își dorea – pizza cu de toate pe blat subțire! Dar ce, ei nu îi era foame? Căutatul ăsta de apartamente îi făcuse o poftă de mâncare ca niciodată! Așa că a comandat o pizza mare cu de toate și s-a pus pe așteptat. Dar ce să facă în timpul ăsta? Să citească, să asculte muzică, să se uite la un film? Hmmm…hai, mai bine, să mai caute puțin pe internet, poate dă norocul peste ea în următoarele 5 minute și … Ring! Ring! Soneria suna veselă anunțând sosirea pizzei! 

După 30 minute...

…pizza fusese devorată și apartamentul se lăsa greu de prins! Dar, iată că salvarea sosi odată cu venirea lui Patrick acasă, el preluând sarcina căutării și găsirii apartamentului! Spre bucuria celor 2, Patrick chiar a reușit să găsească ceea ce își doreau: apartamentul cu 3 camere, cu living spațios… chiar și cu mobilă și ceva aparatură în bucătărie. Singura problemă – parchetul! Era vechi, urâțel și chiar zgâriat, deci trebuiau să îl schimbe. Dar cum să facă asta? Habar nu aveau nimic despre parchet!

Orice poveste are o Zână Bună !

Sursa foto: https://www.facebook.com/alma.parchet

– Eu sunt Zâna Bună a parchetului și vin mereu în ajutorul celor tineri cu sfaturi despre parchet! Ia, să-mi spuneți repede care vă este dorința!

– Wow! O Zână Bună a parchetului? strigă veselă Mira. Dar cum de ai știut de noi?

– Ehe, de câte ori cineva caută parchet pe internet, senzorii mei se activează și când decizia e luată asupra viitorului apartament, eu îmi fac apariția! Deci, care vă sunt întrebările? Ce fel de parchet vă doriți? Parchet din lemn, parchet stratificat? Sau poate parchet cu încălzire în pardoseală?

– Ce spui tu acolo, Zâno? Ce sunt astea? Noi vrem parchet, interveni și Patrick, care își recuperase vocea după apariția Zânei. 

– Aha, deci din ăștia îmi sunteți! Habar nu aveți de parchet! Bun, hai să vă povestesc câte ceva despre Alma Parchet, că eu cu ei colaborez! 

– Păi, spune-ne mai repede! Avem atâtea de învățat! Noi nu știm nimic despre parchet, nici cum se montează, nici cât durează să montăm și nici de unde să îl cumpărăm. Sincer, totul pare mult prea dificil pentru mine și Alma și dacă ne-ai ajuta, ți-am rămâne recunoscători pe veci!

– Pentru fiecare om, alegerea și montarea parchetului sunt complicate și mulți renunță chiar înainte de a începe. Dar, cu Alma Parchet nu aveți nici o grijă! Iată, deci, avantajele parchetului de la Alma Parchet:

Sursa foto: https://www.almaparchet.ro/, editat în Canva.com

– Of, Zâno, totul pare așa de simplu! Iar cei de la Alma Parchet par profesioniști! oftă Mira. Dar noi tot nu știm ce e cu parchetul ăsta stratificat sau din lemn! Sunt prea multe opțiuni și nu știm ce să alegem sau cum să îl montăm. 

– Ei, dar nu e nici o problemă! Cei de la Alma Parchet vă pot oferi atât consiliere pentru a alege fix ce vă trebuie, cât și montaj. Voi doar vorbiți cu un consultant și echipa Alma Parchet vine la voi pentru măsurători, calcule privind necesarul de material, apoi tot ei se ocupă de transport, montaj și finisaje. Și toate astea sunt incluse în preț, care este unul excelent! Ca să nu vă pierdeți de tot, puteți alege dintre următoarele variante:

  1. Parchet din lemn masiv – foarte elegant, cu aspect natural pentru orice casă potrivit!
  2. Parchet dublu și triplu stratificat – produs din 2 sau 3 straturi de lemn suprapuse perpendicular unul peste celălalt.
  3. Parchet din esențe exotice – trandafir japonez sau nuc american cred că vi s-ar potrivi cel mai bine!

A, și să nu uităm de modul de montare:

  1. Stilul brăduț cum aveau bunicii voștri;
  2. Stilul liniar;
  3. Stilul Chevron în care plăcile sunt îmbinate la 45 sau 60 de grade sau după cum vă doriți voi doi!

– Minunat! Câte variante! se bucură Mira. Ce mai așteptăm? Hai să îi sunăm și să ne montăm parchet! Știi ceva, Zână Bună? Nu ai vrea să ne mai ajuți puțin? Nu știi vreo vrajă sau ceva magie să se miște lucrurile mai repede?

– Ba cum să nu! Ia să vedem…. a, da! Ba-da-bim, ba-da-bum, Abracadabra și parchetul este gata!

După câteva zile...

… Mira și Patrick se mutaseră deja în noul apartament!

Sursa foto: https://www.facebook.com/alma.parchet

Și trăiesc fericiți în casa lor cu parchet dublu stratificat de la Alma Parchet!

Textul a fost scris pentru cea de-a noua probă din Spring SuperBlog 2021!

1 comment

Proba 9. Alma Parchet – pardoseli din lemn pentru casa ta martie 26, 2021 - 4:59 pm

[…] Povestea parchetului […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!