Outlet – smart and chic!

by Oana Lambrache

Hainele sunt cel mai versatil obiect pe care îl folosim zilnic și prin care ne exprimăm personalitatea. Este un limbaj universal „vorbit” de noi toți, este modul în care ne deschidem în fața celor din jur.

Indiferent de stilul pe care îl preferăm – casual, elegant, boho, vintage, punk sau sport, fiecare element vestimentar pe care îl îmbrăcăm ne reprezintă și spune o poveste despre fiecare dintre noi.

Sursa foto: https://unsplash.com/s/photos/fashion

Dar hainele singure nu pot spune o poveste fără accesoriile potrivite – coliere statement, cercei candelabru sau minimaliști, curele în culori metalizate, brățări cât mai multe și colorate sau poate o pereche de stiletto, o eșarfă și o geantă din piele. Alese cu grijă, accesoriile pot scoate din anonimat cel mai banal outfit și îi pot schimba starea persoanei care le poartă, iar, de curând, am descoperit câteva comori marca Evernisaj.

Sursa foto: https://www.evernisaj.ro/

Conceptul de outlet a apărut în anii ’30 în SUA, atunci când fabricile producătoare ofereau produsele cu defecțiuni salariaților la prețuri mult mai mici decât cele ale produselor în stare bună. Pentru că astfel de haine devin populare, fabricile de haine decid să își extindă piața de desfacere și încep să deschidă magazine de tip outlet și să  vândă articole vestimentare și publicului larg. Rapid, magazinele de tip outlet câștigă teren și clienți, producătorii de haine și încălțăminte atingînd cifre de afaceri importante.

Apărute acum câțiva ani și în România, magzinele de tip outlet damă au prins la public și s-au dezvoltat cu rapiditate. 

Evernisaj este un important outlet și second hand de pe piața vestimentară din România, care ne propune soluții pentru orice eveniment sau pentru viața de zi cu zi. Pe site-ul Evernisaj am găsit branduri celebre, haine și accesorii de calitate, fără defecte, toate la prețuri accesibile pentru orice buzunar. Partea cea mai bună este simplitatea cu care poți comanda tot ce îți dorești din confortul propriei case fără alergat prin magazine!

Sursa foto: https://unsplash.com/s/photos/fashion

Stilul meu...

… este smart-casual! 

Ador hainele comode, în care să mă simt bine, prefer blugii oricărei rochii și teneșii sunt prietenii mei cei mai buni în materie de încălțăminte.

Deși banal la prima vedere, outfitul meu se transformă atunci când adaug accesoriile potrivite: o pereche de cercei simpli, brățări și ceas, o broșă veselă și o geantă din piele sau o sacoșă de pânză!

Nu sunt o expertă în trenduri și prefer să aleg haine în care să mă simt bine, care să mă reprezinte și să se potrivească stilului meu alert de viață!

Sursa foto: https://unsplash.com/s/photos/fashion

Cum îmi spun povestea prin haine?

Indiferent de magazinul din care îmi cumpăr hainele sau încălțămintea, calitatea obiectelor cumpărate este cel mai important criteriu după care mă ghidez. Am învățat de-a lungul timpului că a avea multe haine din materiale de o calitate redusă nu este un avantaj. Așa că prefer să am mai puține piese vestimentare, dar care să nu se destrame la prima spălare.

Atunci când îmi cumpăr o pereche de pantofi mă gândesc mereu dacă și unde o mai pot purta. La fel procedez și cu hainele sau accesoriile. În loc să cumpăr din impuls sau pentru că trebuie, prefer să îmi iau câteva momente și să rezolv următorul exercițiu:

„în câte combinații de haine pot purta acest articol?”

Dacă nu reușesc să găsesc mai multe opțiuni în câteva minute, atunci îmi e clar că motivul pentru care aș cumpăra acel obiect vestimentar este un moft. Dacă, totuși, nu îmi pot lua gândul de la obiectul respectiv, atunci recurg la un al doilea exercițiu:

„îmi dau timp de gândire 2-3 zile pentru a mă decide dacă într-adevăr am nevoie de acel obiect”

Dacă încă mă gândesc la acel obiect vestimentar, atunci îl achiziționez. Dacă nu, înseamnă că nu era atât de important pentru mine.

Tendințele se schimbă de la un sezon la altul, piesele clasice rămân nemuritoare. Așa cum spuneam mai sus, nu am ales haine în funcție de trenduri, ci în funcție de cum m-au făcut să mă simt. Degeaba aleg o pereche de pantofi stiletto sau o bluză mulată, dacă mă simt încorsetată. Prefer să aleg haine în funcție de forma corpului meu și de culorile care mă avantajează pentru că, astfel, mă voi simți încrezătoare în forțele proprii.

Iubesc accesoriile și sunt mult mai atentă în alegerea lor decât o fac pentru haine. Prefer brățările metalice sau din piele, inelele cu pietre colorate și cerceii rotunzi și mici pe care îi asortez cu bluzele purtate. Gențile au suferit transformări de-a lungul timpului, iar acum prefer să port sacoșe de pânză cu imprimeuri vesele (flori, citate, desene) sau rucsaci din piele pentru sunt ușorde purtat și foarte încăpători.

Pentru a mă asigura că urmez criteriile de mai sus, atunci când merge la cumpărături sau când comand online, îmi setez și un buget pe care încerc să îl respect. Ca totul să fie mai simplu, îmi creez și o listă mentală cu articolele de care am nevoie. Uneori, îmi îngădui câte o mică bucurie și aleg o bluză sau o gentuță nouă deși nu era pe listă sau nu se încadra în buget!

Până la urmă, cumpărăturile sunt parte din noi femeile!

Sursa foto: https://unsplash.com/s/photos/fashion

Textul a fost scris pentru cea de-a șasea probă din Spring SuperBlog 2021!

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!