...ca să-ți spun cât economisești!
Până să câștig primii mei bani, nu prea aveam habar de ideea de economii și credeam că tot ce primesc sub formă de bani trebuie cheltuit sau investit în lucruri pe care mi le doream la un momentdat.
După ce am început să lucrez, am realizat că dacă îmi cumpăr acum tot ce vreau, peste câteva zile nu voi mai avea bani pentru nimic. Așa că am decis să fiu mai cumpătată și să economisesc o parte din bani.
Momentan, strategia mea de economisire include:
- economii pentru copil într-un cont special creat pentru el la banca de care aparțin. Lunar transfer o sumă fixă stabilită prin contract, de aceasta putând beneficia copilul la 18 ani după bunul plac.
- economii diverse (vacanțe, obiecte de uz comun în casă, articole de îmbrăcat, încălțăminte) într-un cont simplu cu dobândă în care pot transfera și din care pot extrage diverse sume de bani oricând doresc.
- contul de „Round Up” care este un fel de de cont de economii în care mi se tranferă automat diverse sume de fiecare dată când efectuez o plată. Suma respectivă este practic o rotunjire a sumei plătite luată automat din contul curent.
La început, după ce achitam facturi, chirie și întreținere, nu îmi rămâneau prea mulți bani, dar senzația pe care am avut-o atunci când am strâns o sumă pe care am folosit-o apoi cu un scop bine definit a fost de nedescris! Așa am început să pun deoparte lunar diverse sume de bani pe care le foloseam apoi pentru vacanțe sau cadouri mai deosebite!
Nu vă gândiți că am renunțat de tot la cumpărături sau mici bucurii pentru mine!
Pur și simplu, am regândit nevoile mele de cumpărare într-un mod obiectiv și mi-am pus o serie de întrebări pentru a fi sigură că nu cumpăr numai dintr-un impuls.
- Am nevoie de acest obiect?
- Pentru cât timp îl voi folosi?
- Mai am cumva un obiect asemănător pe care l-aș putea folosi?
- Care este motivația achiziționării acestui obiect?
- Pot achziționa un obiect mai bun prin economisire pentru o anumită perioadă de timp?
Seamănă destul de mult cu ideea lui Marie Kondo de „declutter”, păstrând lucrurile de care ai într-adevăr nevoie, în cazul meu cumpărând lucrurile de care chiar aveam nevoie.
În cazul meu și al cumpărăturilor pe care le făceam, am acordat și un timp de gândire de câteva zile. Astfel, după 2-3 zile, am conștientizat că obiectul pe care doream să îl cumpăr cu 3 zile în urmă, astăzi nu mai prezintă nici un interes sau poate doar unul scăzut, nedemn de luat în seamă.
Odată cu instaurarea carantinei, nevoia de cumpărare s-a mărit în cazul meu, mai ales că urma să avem un copil și trebuia să îi amenajăm de la zero camera.
Astfel, am început să cumpăr diverse obiecte on-line!
După câteva pachete destul de voluminoase, am realizat că revin la vechile obiceiuri și am pus pe pauză orice achiziție. Mi-am regândit strategia și am făcut un plan cu lucrurile absolut necesare.
Am mai „călcat strâmb” pe alocuri, pentru că îmi doream ca totul să fie perfect, dar mi-am readus singură aminte de planul făcut și m-am ținut de el!
Chiar și după ce s-au deschis magazinele fizice și am putut ieși din case, am preferat cumpărăturile on-line în detrimentul mersului în mall din 5 motive simple:
- Timp câștigat;
- Scăpat de aglomerație;
- Livrare acasă;
- Posibilitatea comparării prețurilor rapid;
- Economisirea unor sume de bani!
Chiar dacă vă vine greu de crezut, cumpărând on-line, puteți face economii! Dar cum?
Folosește o platformă de Cashback!
Ce presupune o platformă de Cashback?
- o aplicație instalată atât pe telefonul mobil sau o extensie pentru bowser pentru laptop/desktop care aduce împreună o mulțime de magazine partenere de la care tu poți cumpăra în siguranță;
- de fiecare dată când cumperi on-line prin intermediul unei astfel de platforme, primești înapoi un procent din suma cheltuită;
- economii la fiecare produs cumpărat. De exemplu, 1% dintr-o sumă de 500 RON cheltuită înseamnă că veți primi înapoi 5 RON și, puțin câte puțin, veți avea o sumă frumușică!
O astfel de platformă este CashClub
Cashclub este o platformă de cashback cu un portofoliu de peste 800 de magazine care oferă diverse procente -între 1% și 30% – în bani pentru fiecare comandă plasată prin intermediul lor. Eu una m-am bucurat enorm atunci când am găsit Cărturești în lista magazinelor disponibile, dar și bonusul de 5% pe care îl pot obține cumpărând de la nemira.ro!
Sursa foto: https://cashclub.ro/
Pe lângă bonusurile obținute din comenzile plasate de fiecare dintre noi, putem obține un bonus separat pentru comenzile plasate de prietenii noștri. Astfel, prin programul de referral, poți primi 30 lei pentru fiecare prieten care își creează cont pe CashClub.ro și plasează o comandă. De asemenea, pentru că ești un prieten adevărat, toți prietenii tăi care vor folosi platforma CashClub vor primi și ei un bonus de bun venit de 30 RON. Așa-i că-i o idee faină?
Beneficiile CashClub
- Primești înapoi un procent din totalul comenzii;
- Poți economisi bani pe care să îi folosești la următoarele comenzi sau să îi retragi atunci când atingi suma necesară;
- Mergînd pe deviza #farabaniaruncati, prietenii tăi primesc de la tine 30 RON la prima comandă validă, iar tu ești răsplătit pentru fiecare dintre ei ;
- Poți folosi extensia de browser sau aplicația pentru smartphone;
- Ai parte de un comparator de prețuri;
- Zilnic, beneficiezi de super oferte la magazinele preferate!
- Tranzacții securizate.
Textul a fost scris pentru cea de-a cincea probă din Spring SuperBlog 2021!
2 comments
[…] Lambrache – Spune-mi de unde cumperi…. – 96 […]
[…] un tricou la proba despre Cashclub; […]