Sursa foto: Karcher

5 trucuri simple pentru curățenia generală

by Oana Lambrache

Cuprins

De felul meu, sunt o persoană extrem de organizată, iar până de curând nici nu consideram organizarea ca fiind o calitate a mea. Credeam, pur și simplu, că așa sunt eu. Sunt adepta listelor și a planificării în detaliu pentru mai toate activitățile pe care le desfășor, fie că e vorba de o vacanță, fie că e vorba de job.

curatenia
Sursa foto: https://www.kaercher.com/ro/

Bineînțeles, organizarea mea apare și în cadrul familiei și al curățeniei în casă. Drept urmare, astăzi vă propun o listă de 5 trucuri simple, pe care le puteți pune în aplicare și care vă vor ajuta să obțineți o curățenie WOW!

Stabilirea unei liste de responsabilități pentru fiecare membru al familiei

Îmi amintesc și acum că în fiecare sâmbătă mama decreta zi de curățenie și tot ea era cea se ocupa de tot ce presupunea această curățenie. Într-adevăr, în cazul curățeniei generale, eram cu toții implicați, dar nici atunci nu făceam prea multe. După ce m-am mutat la facultate în București și am stat la cămin sau în chirie și, mai apoi, în propriul apartament, am realizat că și eu fac același lucru ca mama mea – curăț singură toată casa, iar la final de zi cad lată de oboseală!

Astfel, am început să îl implic pe soțul meu în diverse activități, lucru care mi-a ușurat și mie sarcina curățării casei și care i-a dat lui mai multă încredere în forțele proprii. După ce am născut anul trecut, atenția mea s-a concentrat pe copil în primele luni, iar curățenia a trecut pe locul 2. Acela a fost momentul în care soțul meu mi-a „luat locul” și a început curățenia săptămânală până m-am recuperat. Acum pot spune că împărțim curățenia la 2 și totul pare mai ușor!

Ca prim truc vă propun să creați o listă de responsabilități prin care să implicați fiecare membru al familiei, chiar și copiii! 

Sursa foto: https://www.facebook.com/karcher.ro

Organizarea curățeniei pe camere

De obicei, curățenia care contează durează cel puțin o zi, depinzând de numărul de camere, de suprafața care trebuie curățată, de cât de mult mobilier există sau de cât chef ai în ziua respectivă de curățat casa!

Pentru a continua cu partea organizatorică, poți începe cu o listă în care să treci fiecare cameră și ce activități presupune fiecare. 

  1. Baia: curățat cada, chiuveta, vasul de toaletă și cabina de duș, spălat gresia și faianța, schimbat prosoapele;

  2. Bucătăria: aspirat și spălat parchetul, șters ușa de acces pe balcon, curățat și șters dulapurile, blatul, masa, hota, cuptorul și plita, frigiderul și toate aparatele electrocasnice pe care le țin la vedere și pe care le folosim des (fierbătorul, cafetiera, oala sub presiune, prăjitorul de pâine);

  3. Dormitorul: aspirat și spălat parchetul, șters geamurile, schimbat așternuturile, șters praful, scuturat salteaua, curățat jucăriile copilului;

  4. Living-ul: aspirat și spălat parchetul, șters geamul și ușa de acces pe balcon, aspirat canapeaua, șters praful de pe mobilă (bibliotecă, birou, comodă TV și TV, măsuța de cafea)

  5. Holul: aspirat și spălat parchetul, șters și aerisit dulapurile cu încălțăminte și haine;

  6. Balconul (la noi balconul este dechis și nu necesită prea multă muncă): aspirat și curățat deck-ul, curățat ghivecele cu flori și mobila de pe balcon.

Cu o astfel de listă, chiar dacă durează mai multe zile, poți fi sigur că vei avea succes la curățenie!

Pregătirea produselor și aparatelor necesare

Pentru a mă asigura că am tot ce îmi trebuie, verific cu câteva zile înainte produsele de curățat, având timp să revizuiesc stocul!

Astfel, folosesc următoarele produse:

  • detergenți speciali pentru podele;
  • lavete;
  • spray-uri dezinfectante;
  • spray-uri speciale pentru mobila din lemn;
  • șervețele dezinfectante speciale pentru camera copilului și pentru jucăriile lui;
  • spray pentru geamuri și oglinzi;
  • aspirator;
  • mop.
Sursa foto: https://www.facebook.com/karcher.ro

Utilizarea aparatelor de curățat inovatoare

Folosind aparatură cât mai calitativă, vei obține, cu siguranță, cele mai bune rezultate atunci când vine vorba de curățenia igienică a casei tale!

Astfel de produse poți găsi la Kärcher, compania fiind lider pe piața tehnologiei inovatorare de curățare!

Momentan, aparatele pe care le folosesc îmi sunt de mare ajutor, dar întotdeauna există loc de mai bine. Având în vedere că iubesc ordinea și curățenia, dar și pentru că am un copil pe care îmi doresc să îl protejez, mă gândesc serios să învestesc într-un aparat produs de Kärcher sau poate chiar mai multe.

Sursa foto: https://www.facebook.com/karcher.ro

Primul produse pe care mi-l doresc este un aparat cu abur pe care să îl pot folosi pentru întreaga casă (gresie și parchet) fără să am grija detergenților speciali pentru fiecare tip de podea.

Astfel, un aparat de acest gen m-ar ajuta nu doar la aspirat, ci și la spălat podeaua și călcat!

Un al doilea obiect pe care mi-l doresc și care m-ar ajuta enorm este un aspirator pentru geamuri. Cred că a curăța geamurile este activitatea cea mai puțin plăcută atunci când vine vorba de curățenia generală a casei.

Sursa foto:https://www.facebook.com/karcher.ro

Menținerea curățeniei

Pentru a menține casa curată pe tot parcursul anului, mă asigur că în fiecare săptămână aspir și aerisesc apartamentul, sterg praful și curăț băile. Astfel, atunci când vine vorba de curățenia generală, totul decurge mult mai rapid și mă pot bucura de o casă curată alături de cei dragi!

Textul a fost scris pentru prima probă din Spring SuperBlog 2021!

2 comments

Proba 1. Top aparate must-have pentru curățenia de primăvară martie 8, 2021 - 8:20 am

[…] 5 trucuri simple pentru curățenia generală […]

Reply
Final de SuperBlog 2021 - Oana Lambrache aprilie 29, 2021 - 3:33 pm

[…] un produs de curățenie de la Kärcher. […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!