Sursa foto: canva.com

Top 5 obiecte mai puțin utile după naștere

by Oana Lambrache

Scriam săptămâna trecută despre 5 lucruri/obiecte care mi-au fost de un real ajutor după naștere, obiecte pe care le consider necesare pentru un bun început într-ale rolului de mamă. Pe lângă acestea 5, am menționat și multe alte produse pe care le-am folosit și care m-au ajutat foarte mult.

Dacă tot am scris despre aceste obiecte utile, m-am gândit să trec de partea cealaltă a baricadei și să vă spun și ce lucruri am cumpărat, dar care nu mi-au fost de prea mare folos sau pe care nu le-am folosit la adevărata valoare. Este foarte posibil ca vouă să vă fie utile aceste lucruri/obiecte, deci nu este necesar să considerați lista mea perfectă pentru toate mamele! Este nevoie de puțină atenție pentru a alege ceea ce vi se potrivește.

Așadar, iată lista celor 5 obiecte care pe mine nu m-au ajutat prea mult după naștere

  1. Pătuțul copilului – pentru că în 4 luni și 2 săptămâni, Sebastian a dormit o singură dată în el un somn de vreo 40 de minute pe timp de zi. Am ales să consider pătuțul un obiect mai puțin util (să nu îi spun inutil) pentru că, deocamdată, nu îl folosim la adevăratul potențial. Sper ca lucrul acesta să se schimbe și patuțul să fie folosit corespunzător!
  2. Absorbantele pentru lăuzie – puteam la fel de bine să folosesc absorbante normale (ceea ce am și făcut după vreo 2 zile) pentru că nu am văzut nici o diferență între ele.
  3. Măsuța de înfășat/schimbat copilul – am folosit-o foarte puțin la început, apoi am folosit aleze la noi în dormitor. Mi se par în continuare o alegere mult mai bună decât să alerg cu copilul în brațe dintr-o cameră într-alta să îl schimb pe masa specială. Partea bună este că masa se poate transfroma ușor într-o comodă pe care copilul o poate folosi în viitor pentru depozitare.
  4.  Sterilizator – l-am primit de la nași și l-am folosit la fel ca și măsuța de înfășat – foarte puțin în prima lună pentru a steriliza biberoanele până când am putut alăpta fără probleme. După ce am rezolvat problema alăptatului, am renunțat la biberon și lapte praf, implicit și la sterilizator.
  5. Lampa de veghe – am montat-o pe perete și am folosit-o fix o dată să vedem cum arată în camera noaptea. Presupun că își va găsi utilitatea atunci când Sebastian va dormi în camera lui. 

Dacă trag linie după acest articol și cel precedent, este foarte posibil să fi cumpărat lucruri impulsiv, din dorința de a avea totul la îndemână pentru orice moment al creșterii copilului. Totuși, nu îmi pare rău! Copilului nu îi trebuie multe pentru a crește și a fi fericit. Mă gândesc acum că multe din lucrurile cumpărate m-au ajutat mai mult pe mine, mi-au dat încredere că totul va fi bine. Cam așa mă simt acum după ce am comandat veselă, 2 lingurițe și o bavețică impermeabilă pentru când vom începe diversificarea (mai avem cam 2 luni până atunci). Dar dacă eu sunt liniștită, atunci și Sebastoan va fi liniștit și lucrurile vor merge bine!

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!