Sursa foto: canva.com

Top 5 obiecte utile după naștere

by Oana Lambrache

Când devii mamă pentru prima dată, poți fi tentată să cumperi tot ce vezi prin magazinele pentru copii și asta din dorința de a-i oferi copilului tău tot ceea ce este mai bun.

Este important să alegi cu grijă obiectele, gândindu-te dacă într-adevăr vă vor fi de folos sau sunt numai un moft. Indiferent de răspuns, dacă simți că vrei un lucru neapărat, mai bine cumpără-l decât să te gândești mereu că ar fi trebuit să o faci. În timp, vei descoperi cum să gestionezi situația mai bine. Cel puțin eu așa am făcut!

Am avut norocul de a avea o listă cu necesarul pentru mine și pentru copil cu câteva luni bune înainte. După ce am tot sperat că vom ieși repede din case, am ajuns la concluzia că pot comanda online diverse obiecte și să nu mai aștept mersul în magazin. Din păcate, comanda online nu are același farmec precum mersul fizic la cumpărături, dar m-am adaptat ușor. Am comandat cele mai multe produse de la Farmacia Bebe Tei și m-am trezit cu 3 (!) colete mari la ușă!

Unele obiecte mi-au fost utile, altele ... nu prea

Astăzi vă voi vorbi despre 5 obiecte utile după sarcină care m-au ajutat pe mine, așa cum v-am scris săptămâna trecută despre aplicațiile pe mobil pe care le folosesc!

  1. Marsupiul – l-am primit cadou de la nașii de cununie și ne-a ajutat enorm! Întâi la ieșirile în parc, apoi la adormit copilul în casă. Fiind prins bine în marsupiu și lipit de pieptul meu sau al soțului, copilul se liniștea în câteva minute și adormea timp de 1 oră sau chiar 2. Singurul inconvenient apare atunci când copilul ia în greutate și devine mai greu de dus. Partea bună este că l-am putut purta pe Sebastian până aproape de 3 luni, când am trecut la cărucior, adaptându-se foarte bine noului miljoc de transport. 
  2. Tampoanele pentru sâni – mi-am dorit să pot alăpta, dar nu m-am documentat prea bine înainte și m-am confruntat cu exces de lapte, care îmi păta hainele extrem de mult. Așa că am apelat la aceste tampoane pentru sâni care pot fi lipite în interiorul sutienului, fără vreun disconfort. Cele pe care le-am folosit sunt marca Lansinoh și pot veni într-un pachet promo alături de crema cu lanolină care ajută în cazul ragadelor.
  3. Compresele sterile – le-am folosit pentru copil pentru a curăța zonele sensibile – ochi, față, bont ombilical și pentru mine pentru a-mi îngriji cicatricea după operația de cezariană.
  4. Sutienul pentru alăptare – mult timp nu am putut suporta atingerea hainelor din cauza ragadelor. Din momentul în care am reușit să scap de dureri și răni, am putut purta haine ca un om normal prin casă și am folosit un sutien special care îmi permite să alăptez fără probleme. Există o mulțime de modele, trebuie numai să descoperiți ce vi se potrivește cel mai bine. Eu mă bazez mult pe un model alb luat din Farmacia Tei. Este important ca orice model alegeți să nu aibă întăritura din sârmă care poate afecta lactația.
  5. Geanta pentru călătorii – trebuie să fie cât mai încăpătoare în funcție de ce vă doriți să puneți în ea. Eu am cumpărat o astfel de geantă cam pe la 2 luni și ceva după naștere pentru că nu îmi plăcea nici un model pe care îl văzusem. Sincer, îmi doream ceva practic și încăpător, dar care să arate bine!

Pe lângă lucrurile de mai sus, aș mai adăuga:

  • pătuțul pentru cosleeping;
  • baby nest-ul în care dormea Sebastian alături de noi și cu care am făcut trecerea în pătuțul de lângă patul nostru care parcă avea ace atunci când îl puneam la somn :))
  • scoica auto – foarte importantă de la naștere până când veți trece la scaunul auto. Noi nu plecăm nicăieri fără scoică!
  • căruciorul cumpărat de pe Amazon, pe care îl folosim cu brio de pe la 2 luni și jumătate, când Sebastian a devenit curios la tot ce e în jur și e pur și simplu fascinat de cer și copaci. Cam atât vede deocamdată! Partea bună este că reușește să aibă un somn în landou.
  • produsele speciale pentru bebeluși: detergent de rufe și vase fără miros, gel de duș, scutece –  vă recomand să luați 2-3 mărci diferite pentru a vedea ce vi se potrivește mai bine, câteva rânduri de haine – de preferat body-uri întregi care se pot da jos ușor. Bineînțeles că eu am cumpărat diverse hăinuțe, inclusiv de băgat pe cap sau cu nasturi care sunt mai dificil de pus pe copil, mai ales când ai dormit 2-3 ore și copilul se agită de foame!

1 comment

Top 5 obiecte mai puțin utile după naștere - Oana Lambrache februarie 8, 2021 - 10:35 am

[…] săptămâna trecută despre 5 lucruri/obiecte care mi-au fost de un real ajutor după naștere, obiecte pe care le consider necesare pentru un […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!