Sursa foto și editare: Canva Pro

Aplicații și cărți utile în sarcină și după

by Oana Lambrache

Cuprins

Când am decis să avem un copil, totul era nou. Așa că am citit foarte mult și am instalat o mulțime de aplicații care ne-ar fi putut ajuta în noul rol – cel de părinți. 

Așa că acum vin către voi cu o serie de aplicații și cărți utile în sarcină și după în speranța că vă vor ajuta și pe voi!

Aplicații utile în sarcină și după

 1. Flo: pentru a vedea care sunt perioadele fertile din lună. După ce setezi aplicația pe modul de sarcină, săptămânal vei vedea cum bebelușul tău crește și ia forma unei alune, a unei roșii sau a unui pepene! Bonus: aplicația este gratuită!
 2. The Wonder Weeks: îmi arată perioadele salturilor mentale și datele aproximative când vor începe. Astfel, știu la ce să mă aștept! Pentru această aplicație am plătit cam 25 RON, sumă investită foarte bine! Aplicația oferă și detalii despre fiecare salt mental, despre achizițiile de la finalul fiecărui salt, oferind posibilitatea unui jurnal în care puteți nota orice vă trece prin minte. De asemenea, există un checklist cu achizițiile copilului care pot fi toate sau numai o parte din cele enumerate.
 3. Baby+: este cea mai complexă aplicație pe care am testat-o din multele instalate. Practic cuprinde mai multe aplicații într-una singură: tracking pentru somn, mese (inclusiv pentru mesele solide) și scutece, tracking pentru greutate și înălțime, o serie de informații utile pentru fiecare lună a copilului, idei de activități, sunete diverse și multe altele. Personal, în primele zile mi s-a părut puțin dificil de folosit această aplicație și am fost tentată să renunț. Dar, i-am acordat o a doua șansă și bine am făcut! Mai ales după ce am descoperit secțiunea de sunete și am testa white nouses care au ajutat la somnul lui Sebastian.

Cărți utile în sarcină și după

Ca și în cazul aplicațiilor, există o mulțime de cărți despre sarcină și parenting, în general, ale căror idei se suprapun sau se bat cap în cap. Ceea ce provoacă confuzie, mai ales pentru părinții aflați la început de drum! Spre norocul meu, am primit câteva cărți de la nașa de cununie, care m-au ajutat în timpul sarcinii și după naștere, când am devenit stăpână pe mine și mi-am amintit ce citisem. Apoi, am cumpărat și eu câteva cărți cu sfaturi pentru când copilul va mai crește puțin. Despre cărțile de mai jos, puteți găsi detalii și păreri pe Goodreads.

 1. „Puncte de cotitură: De la naștere la 3 ani. Dezvoltare emoțională și a comportamentului copilului tău” – T. Berry Brazelton, Joshua D. Sparrow;
 2. „Ce le spunem celor mic ca să crească mari” – Bernadette Lemoine, Diane de Bodman;
 3. „The Complete Sleep Guide for Contented Babies Toddlers” – Gina Ford;
 4. „Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor” – Ross Campbell Gary Chapman;
 5. „The New Contented Little Baby Books: The Secret to Calm and Confident Parenting” – Gina Ford;
 6. „Dr. Jack Newman’s Guide to Breastfeeding”;
 7. „The Wonder Weeks. How to Stimulate Your Baby’s Mental Development and Help Him Turn His 10 Predictable, Great, Fussy Phases Into Magical Leaps Forward” – Frans X. Plooij, Hetty van de Rijt – cartea e strâns legată de aplicația „The Wonder Weeks” și prezintă pe larg fiecare salt mental, idei de activități și un checklist pentru achizițiile copilului mult mai bogat decât ce oferă aplicația.
 8. „Nu există copii răi” – Janet Lansbury;
 9. „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor” – Sarah Ockwell-Smith.

Nu spun că aceste aplicații și cărți sunt perfecte sau cele mai bune, dar, pentru mine, au fost de mare ajutor într-o mare de aplicații și cărți din care nu știam ce să aleg. 

Sfatul pe care vi-l pot da legat de aplicații și cărți utile în sarcină și după este de a merge pe ideea de trial and error. Practic, puteți citi orice carte și instala orice aplicație pe care le considerați utile, pentru ca mai apoi, să triați informațiile și să alegeți ceea ce vă ajută cu adevărat. Important este să vă simțiți bine și să nu vă stresați cu prea multe aplicații! Același lucru este valabil și pentru cărți – oricât de mult am citit, partea practică provoacă nesiguranță. 

Aveți încredere în voi, în instinctele voastre și în ceea ce vă transmit copiii voștri și totul va fi bine!

1 comment

Top 5 obiecte utile după naștere - Oana Lambrache februarie 1, 2021 - 10:31 am

[…] utile după sarcină care m-au ajutat pe mine, așa cum v-am scris săptămâna trecută despre aplicațiile pe mobil pe care le […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!