Sursa foto: arhiva personală

„Ultima zăpadă” – Allen Eskens

by Oana Lambrache

„Ultima zăpadă” este un thriller numai bun pentru începutul de an 2021! 

Joe Talbert este un tânăr student, ambițios, care consideră că a scăpat de viața lui de până atunci și că va începe una nouă, unde toate ușile i se vor deschide.

Cu un frate care suferă de autism și o mamă absentă, Joe se simte prins și face tot posibilul să scape și să se îndepărteze de familia lui.

Totul se schimbă, inclusiv Joe, atunci când tânărul trebuie să scrie biografia unei persoane pentru un curs de la facultate. Astfel, Joe îl cunoaște pe Carl Iverson, un veteran de război, aflat în prezent într-un azil, care a fost condamnat la închisoare pentru uciderea unei adolescente.

Joe și Carl vorbesc despre viețile amândurora, fiecare influențăndu-l pe celălalt. Cu fiecare pagină, ne convingem ca nu Carl este criminalul, iar Joe face tot posibilul să afle adevărul.

"Carl Iverson n-ar fi putut s-o omoare pe fata aia nici în ruptul capului."

Deși puțin previzibil în ceea ce privește nevinovăția lui Carl, romanul de debut al lui Allen Eskens este o poveste emoționantă despre viață, despre familie, despre prietenie.

Mi-au plăcut foarte mult pasajele care descriau războiul din Vietnam, precum și tabloul de iarnă din ultimele pagini ale romanului.

Romanul „Ultima zăpadă” are un ritm alert, este ușor de citit și greu de lăsat din mâini! Enigma care învăluie crima de care este acuzat Carl m-a făcut să citesc cât mai repede cartea pentru a afla cine este adevăratul criminal.

În primele pagini, nu l-am înțeles pe Joe cel care și-a lăsat familia în urmă. Dar, după ce am citit despre mama lui alcoolică și care nu își îndeplinește rolul de mamă pe fratele mai mic Jeremy, l-am înțeles și i-am acceptat decizia de a se îndepărta de ei. M-am bucurat enorm când Joe realizează că el este singurul sprijin al lui Jeremy și decide să își sacrifice viitorul pentru a avea grijă de fratele său.

Romaul „Ultima zăpadă” a fost publicat de Editura Palladin și îl puteți găsi aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!