Ce am învățat într-o lună de mamă

by Oana Lambrache

Cred că nu am simțit vreodată cât de repede trece timpul ca acum că am un copil. Poate că nu văd fiecare milimetru crescut sau fiecare gram pe care l-a luat în greutate, dar îmi e clar că zilele trec și băiatul nostru a împlinit 1 lună. 

Încă nu îmi dau seama unde a trecut 1 lună, dar mă bucur pentru el, pentru cum crește și pentru că este sănătos și fericit!

Am avut momente de panică pentru fiecare necunoscută și încă am momente în care mă tem, dar încerc să iau lucrurile așa cum vin și să învăț pe parcurs.

Ce am învățat în această lună:

  • să am (mai multă) răbdare – răbdarea este cheia succesului, indiferent că este față de copil sau față de mine. Am cumva împământenită ideea că trebuie să știu din toate înainte de a învăța acel lucru. A fi mamă poate veni natural sau se poate învăța. Cred că e vorba de o combinațiea celor 2 piese, pe care eu acum încerc să le potrivesc cît mai bine.
  • timpul trece și trebuie să mă bucur de fiecare moment așa cum este el, mai ales dacă pot învăța dintr-o experiență.
  • oboseala, supărarea, tristețea, durerea toate pot fi depășite cu o simplă privire către copil. Iar dacă copilul mai și zâmbește, e perfect!
  • să mănânc cu mâna stângă, în pat, pe canapea, oriunde adoarme copilul. Din aceeași categorie: butonatul telefonului cu mâna stângă, cititul cu o singură mână, adormitul în poziții mai mult incomode decât comode, dar perfecte pentru copil.

După ce m-am obișnuit cu fiecare lucru în parte, acum mi se par amuzante, dar, la început, mi se tăia respirația și mă blocam, neștiind ce și cum să fac.

Îmi doresc ca timpul să treacă așa cum vrea el, ca eu să fiu cât mai răbdătoare și atentă și ca puiul nostru să crească frumos alături de noi!

1 comment

Aplicații și cărți utile în sarcină și după - Oana Lambrache februarie 26, 2021 - 10:56 pm

[…] am decis să avem un copil, totul era nou. Așa că am citit foarte mult și am instalat o mulțime de aplicații care ne-ar fi putut ajuta în noul rol – […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!