Sursa foto și editare: Canva Pro

De ce mi-am făcut blog?

by Oana Lambrache

Eram în facultate atunci când am auzit prima dată de ideea de „blog” și nu știam cu ce se mănâncă, dar, pentru că părea „cool”, am zis că e musai să am și eu! Nu aveam habar să folosesc platforma Blogspot unde creasem blogul și nici despre ce să scriu. Așa că încercam de toate, de la idei personale până la reclame sau postări cu videoclipuri muzicale. Aveam un fel de „salată cu de toate”!

Mi-am abandonat blogul timp de vreo 4 ani, revenind prin 2018, mutându-mă pe Wordpress și scriind despre ceea ce cunosc și anume despre cărți! Așa că tot scriu despre cărțile citite de vreo 2 ani și mă bucur că mi-am găsit o mică voce în interior care să îmi șoptească „Scrie! Nu te opri!”.

La începutul pe Wordpress, am scris un fel de rezumate ale cărților citite, încercând să ofer note cât mai bune doar pentru a nu fi criticată.

Abia acum un an mi-am făcut curaj și am început să dezvolt articolele scrise. Am adăugat părerile mele, motive pro și contra pentru a citi o carte și note care să reflecte părerile mele.

Dacă mă gândesc acum de ce scriu pe blog, cred că cel mai simplu motiv este că mi-am dorit un loc, fie el și virtual, unde să scriu. Blogul a devenit un jurnal personal, în care scriu pentru mine întâi de toate și apoi pentru cei care mă citesc.

Scriu pentru ...

  • a-mi exersa stilul și pentru a scrie mai bine cu fiecare articol;
  • a determina oamenii din jur să citească mai mult;
  • a mă relaxa!

Tu de ce scrii?

7 comments

Diana septembrie 13, 2020 - 8:15 pm

Felicitări, Oana! Keep up the good work!

Reply
oanalambrache septembrie 13, 2020 - 8:34 pm

Multumesc mult pentru feedback!

Reply
Mari septembrie 21, 2020 - 12:56 pm

Oana, mi-a plăcut foarte mult cum ți-ai analizat evoluția, cred că este un exemplu foarte bun pt cei care acum vor să înceapă să scrie sau sunt nehotărâți. Mult succes!

Reply
oanalambrache septembrie 21, 2020 - 1:40 pm

Multumesc, Mari!

Reply
Denisa Grigoraș septembrie 22, 2020 - 4:34 pm

Scriu pentru a ma descarca, pentru a-i incuraja si pe altii sa faca asta, pentru ca in online mi-am gasit multi tovarasi care gandesc la fel ca mine

Reply
Cărți versus ecranizări - Oana Lambrache aprilie 20, 2021 - 7:26 pm

[…] de Diana în care am scris despre despre motivele pentru care am creat blogul (puteți citi aici) și despre travel bucket list-ul pentru anul viitor (despre care puteți citi […]

Reply
Travel bucket list - Oana Lambrache aprilie 20, 2021 - 7:28 pm

[…] Primul articol din această serie a fost despre motivele pentru care mi-am creat blogul și pentru care scriu, pe care îl puteți găsi aici! […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!