Necunoscuta (4)

by Oana Lambrache

Trecuseră câteva luni de la despărțirea mea de Matthew, timp în care mi-am concentrat atenția pe lucrarea de final de studii, pe obținerea unui internship bun, apoi a unui job bine plătit, totul cu scopul de a lăsa impresia că sufăr în tăcere pierderea lui Matthew.

Când am considerat că trecuse destul timp pentru perioada de suferință, am decis să continui căutările pentru partenerul perfect, pe care l-am găsit neașteptat de repede! Edward provenea dintr-o veche familie de avocați, el însuși fiind unul la firma la care eu obținusem internship-ul. Era tipul perfect: înalt, brunet, bine făcut, inteligent și, mai ales, bogat și singurul copil al familiei Harrington! Singurele dezavantaje erau că nu mă cunoștea și că era logodit cu cea insipidă femeie din lume! Ambele s-au rezolvat rapid.

L-am urmărit pe Edward timp de câteva zile pentru a-i învăța programul la muncă, tabieturile, eventualele modificări ce apăreau și am apelat la vechiul truc cu cana de cafea. Am încercat să îi tai calea cu o cană cu cafea, care trebuia să ajungă pe cămașa lui, dar care a ajuns pe rochia mea albastră – la naiba, trebuie să îmi cumpăr una identică rapid, pentru că pata de cafea nu a ieșit nici la curățătorie –, totul culminând cu o ieșire la un magazin de fițe pentru o rochie nouă și un prânz împreună pentru a întregi scuzele oferite. Edward era un tip șarmant, care știa ce vrea, iar în timpul prânzului mă vroia pe mine, într-un fel în care nu mă vrusese nimeni până atunci.

I-am ținut piept săptămâni întregi, pe motiv că este logodit și că lucrăm împreună, ceea ce l-a făcut să mă vrea și mai mult. Era amuzant să mă joc cu el, să îl văd cum îmi dă târcoale ca un motan în călduri, incapabil să facă ceva, pentru că eu nu îi permiteam!

La puțin timp, am decis că e momentul să elimin una din problemele noastre – locul de muncă. Internship-ul meu la firma de avocatură era pe final și eram nevoită să îmi găsesc un job stabil. Aveam posibilitatea de a rămâne în firmă, dar nu îmi doream asta. Așa că am aplicat pentru diverse posturi și am ales un rol drăguț de asistent în cadrul unei reviste de modă. Am dat dreptul pe jurnalism, dar aveam nevoie de timp pentru a pune în aplicare planul pentru despărțirea lui Edward de logodnica lui.

Job-ul mergea bine, nu era obositor, uneori îmi permiteam să propun idei noi, iar șefa mea era încântată de mine, mai ales că nu încercam mai deloc să fiu mai bună decât ea sau să îi iau postul. E drept că îl vedeam pe Edward mult mai rar, dar ne obișnuisem să luăm prânzul împreună de cîteva ori pe lună, iar asta întreținea “relația” pe care o aveam! Eu rămâneam în continuare rezervată din cauza logodnei lui, iar Edward devenea din ce în ce mai atras de mine. Eram conștientă că nu puteam continua așa și că riscam să îl pierd, așa că am decis să petrecem un weekend împreună departe de oraș. A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată pentru că după numai o săptămână Edward a rupt logodna!

A urmat o perioadă de ieșiri la prânz și cină, după care Edward m-a prezentat părinților lui care m-au iubit din prima! Am fost șocată de casa în care trăiau, deși văzusem ce însemna luxul de când ieșeam cu Matthew, dar ce am văzut în familia Harrington m-a lăsat cu gura căscată! Bineînțeles că pe lângă apartamentul uriaș de la ultimul etaj pe care îl avea, familia Harrington deținea câteva case de vacanță la munte, mare și prin Europa, diverse afaceri în toată lumea și propria firmă de avocatură pe care Edward urma să o moștenească! Edward avea și el proprul lui apartament situat central și un elicopter privat! Deja simțeam că fac parte din familia lor și că ăsta era locul meu!

Deși nu proveneam dintr-o familie bogată sau cu un renume aparte, am avut un aliat în mama lui Edward, Lilian, care la rândul ei provenea dintr-o familie simplă. În cazul ei, iubirea adevărată fusese catalizatorul care îl determinase pe Hugh, tatăl lui Edward să o iubească la nebunie și pe socrii ei să o accepte. În cazul meu, iubirea nu exista, doar dacă vorbim despre iubirea de bani și putere!

După 3 luni de la prima cină în familie, Edward m-a invitat pe una dintre insulele deținute de familia lui, un paradis tropical unde eram numai noi doi și unde m-a cerut în căsătorie. Ați crede că era prea devreme, dar pentru mine nu se putea mai repede de atât! Am acceptat cu lacrimi în ochi propunerea lui Edward și am început planurile de nuntă imediat cum am revenit în New York.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!