Necunoscuta (1)

by Oana Lambrache

Mă uit de ceva timp pe fereastra din bucătărie, sorbind din cana cu cafea amară, încercând să îmi fac curaj pentru ceea ce urmează să fac. Începe să plouă, o ploaie măruntă și deasă, prin care abia îmi răzbate privirea… apoi aud bubuitura și știu că trebuie să plec. Mi-am pus hainele noi de munte, mi-am luat rucsacul cu acte, bani și carduri și mă pregătesc să plec.

Îmi termin cafeaua și pun cana în mașina de spălat vase, încerc să păstrez aparențele, de parcă ar interesa pe cineva mărunțisurile astea! Totuși, prefer să urmez pașii aceștia și azi, mai ales azi…

Pentru cel sau cea care va citi această scrisoare,

Am scris această scrisoare pentru a înțelege motivele pentru care am decis să schimb ceva în viața mea și să o iau de la capăt. Nu încercați să mă căutați, pentru că nu veți reuși, mai mult ca sigur că, la un momentdat, veți da peste un corp inert pe fundul unei prăpăstii sau al unui lac, un trup aflat în descompunere, imposibil de recunoscut. Veți avea practic o Jane Doe – am avut grijă să mă ocup de tot ceea ce m-ar fi putut da de gol: dantură, amprente, fișe medicale, acte – totul a dispărut cu mare grijă, iar eu practic nu exist!

Pare de neînchipuit, dar pentru mine nimic nu mai este imposibil după toți anii în care m-am transformat puțin câte puțin sub privirile celor din jur. Mai ales când ai bani, iar banii pot cumpăra orice, inclusiv o viață nouă și o identitate nouă!

Dar să o luăm de la început!

Numele meu este Claire Moriarty și am 28 de ani.

2 comments

Diana august 21, 2020 - 9:55 am

Ce fain ❤️

Reply
oanalambrache august 21, 2020 - 10:23 am

Multumesc! <3

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!