Pauză de lectură

by Oana Lambrache

Scriam săptămâna trecută câteva tips&trics despre cum să începi să citești dacă nu ai făcut-o până acum și cum ar fi bine să nu te compari cu nimeni, mai ales la numărul de pagini citite zilnic.

Este adevărat că citind câte 10-15 pagini zilnic e un obicei mult mai bun decât să citești 100 de pagini într-o zi și apoi să uiți de carte pentru o săptămână sau mai mult. La fel de adevărat este și faptul că, uneori, tu ca cititor poți intra într-o pauză de lectură din diverse motive.

De ce poți intra într-o pauză de citit și cum poți reintra în ritmul normal de citit?

  • ai citit prea mult într-o perioadă scurtă de timp și simți nevoia unei pauze în care să faci și altceva. Poți viziona un film sau un serial, poți ieși la plimbare sau te poți întâlni cu prietenii, poți să îți găsești un hobby nou sau te poți odihni fără să fie nevoie să faci ceva anume.
  • ai citit o carte care nu ți-a plăcut, dar pe care nu ai vrut să o abandonezi. Am încercat și eu să fac asta, dar după vreo 150 de pagini am renunțat pentru că nu mă regăseam deloc în ceea ce citeam. Am luat o pauză și apoi am început o carte nouă care mi-a schimbat starea de spirit!
  • ai avut altceva de făcut (un examen, mutatul într-o casă nouă, o perioadă aglomerată la muncă etc) și nu ai putut să te concentrezi pe citit. Dacă ai ieșit din această perioadă, tot ce îți trebuie este o carte bună care să îți redeschidă apetitul pentru lectură! Îți sugerez să citești o carte din genul literar preferat, indiferent care ar fi acesta!
  • ai simțit nevoie unei pauze pur și simplu, fără vreun motiv anume. Posibil să existe un motiv, dar poate că nu îți dai încă seama care este și atunci crezi că nu ai un motiv! Oricare ar fi, mintea ți-a trimis un semnal și te-ai oprit din citit. Nu îți face griji, vei primi un semnal pentru a reîncepe cititul!

Ai intrat vreodată într-o pauză de lectură? Cum ai depășit-o?

2 comments

Diana august 17, 2020 - 8:03 am

De obicei, depășesc aceste perioade citind fie ceva amuzant, fie un thriller bun.

Reply
oanalambrache august 17, 2020 - 8:25 am

Super! Cu un thriller incerc si eu, de obicei 🙂

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!