„Secretara” – Renée Knight

by Oana Lambrache

Christine Butcher este angajata model: discretă, atentă la orice detaliu, plină de speranță și … un pic naivă, atunci când începe să creadă că șefa ei, Mina Appleton i-ar putea fi prietenă. Asta până când amibiția Minei devine o obsesie de a fi cea mai bună indiferent de ce ar trebui să facă sau pe cine ar trebui să calce în picioare pentru succesul mult dorit!

Mina Appleton este o femeie de afaceri, al cărei singur scop este de a-i lua locul tatălui ei la cârma lanțului de supermaket-uri Appleton cât mai repede și de a schimba cu totul structura și viziunea tuturor. Deși pare o idee inovativă, Mina devine o femeie fără scrupule, dând la o parte tot ceea ce nu se aliniază cu ideile ei. Printre puținii oameni care îi stau alături este și secretara ei Christine, aceasta sacrificându-și până și viața personală pentru Mina.

Christine este în noi toți cei care credem că viața profesională nu se poate îmbina armonios cu viața personală

Ce mi-a plăcut:

  • finalul spumos!
  • personajul Christine cu care am empatizat și cu care m-am identificat prin modul de lucru dus la extrem. Partea bună este că am învățat prin mijloace proprii să mă opresc și să privesc totul în ansamblu astfel încât să înțeleg importanța fiecărui om sau lucru din viața mea și să îmi stabilesc priorități și obiceiuri sănătoase.
  • stilul autoarei de a scrie, fără prea multe „înflorituri” sau descrieri care să te plictisească.

Ce nu mi-a plăcut:

  • personajul Mina – deși un personaj dintr-o carte pe care mi l-am putut imagina singură pe baza descrierilor oferite, am perceput-o ca fiind o femeie falsă, egoistă, incapabilă de empatie și lipsită de prieteni.

Vă recomand cu mare plăcere acest thriller psihologic care vă va determina să îl citiți cât mai rapid posibil alături de primul roman al autoarei pe care l-am citit – „Avertisment” la fel de bine scris și de plin de mister ca și romanul „Secretara”!

Romanul a fost publicat de Editura Trei și îl puteți găsi aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!