Poveștile Oanei

Librăria

De-a lungul timpului am citit cărți bune și cărți mai puțin bune. Dar am citit și cărți geniale! Și mi-am dorit de multe ori să pot resimți acel sentiment de nou al cărții citite, de entuziasm la prima deschidere a cărții, la prima pagină dată…

Iubesc toate librăriile și anticariatele în care intru, nu am vreo preferință, pentru simplul fapt că ămi deschid o lume nouă plină de cărți, lume din care plec mereu cu o carte nouă și cu un sentiment de bine și liniște sufletească.

De când cu posibilitatea de a ieși după atât timp petrecut în casă, am ajuns la Cărturești Carusel de 2 ori, în Centrul Vechi al Bucureștiului și am luat câteva volume pe care le pusesem de mult timp în coșul virtual.

Nu duc lipsă de cărți pe care să le citesc, dar numai ideea de a intra într-o librărie și de a mă plimba printre rafturi și mese cu cărți, de a atinge cartea  și de a citi un fragment din ea mă transpun în lumea mea de unde cu greu mai ies.

Ieri, având drum prin Sun Plaza, am intrat în Librarium, aflat la etajul 1 și …. am plecat cu un braț de cărți și de aici. Știu, sunt irecuperabilă, dar nu mă pot abține! Cred că statul în casă și imposibilitatea de a merge la târgurile de carte și-au spus cuvântul, iar acum recuperez prin astfel de “plimbări” la librării.

Scriam mai sus de sentimentul de nou al unei cărți deja citite, al cărei deznodământ îmi este cunoscut. Exact acesta a fost sentimentul resimțit la intrarea în Librarium, ceea ce m-a bucurat enorm! 

În caz că erați curioși, vă las mai jos cărțile pe care mi le-am luat din librării!

Voi ce ați făcut sau unde ați mers când ați putut ieși din case după aproape 3 luni de izolare?

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Textul nu poate fi copiat!