„Viața pe care am visat-o” (trilogia „Totul”/”Everything”) – Kerry Lonsdale

by Oana Lambrache

„Viața pe care am visat-o” este primul volum al trilogiei „Totul”/”Everything” al autoarei Kerry Lonsdale care spune povestea de iubire dintre Aimee și James, încheiată într-un mod cât se poate de dureros – moartea lui James cu puțin timp înainte de căsătorie.

Prieteni din copilărie, Aimee și James se îndrăgostesc și decid să fie împreună pentru totdeauna, deși familia din care provine James nu este tocmai mulțumită cu alegerea acestuia și nici cu dorința lui de a fi pictor. Cu câteva luni înainte de căsătorie, James pleacă într-o călătorie în Mexic, unde își găsește sfârșitul, ca mai apoi să fie înmormântat în ziua nunții.

Aimee este distrusă, dar o rază de speranță vine de la Lacy, o persoană misterioasă care o asigură că James este încă în viață. Prinsă în trecut, Aimee își face curaj și pornește în aventura vieții ei, călătorind în Mexic pentru a se convinge de adevăr: este James în viață sau Lacy este numai o șarlatană care vrea să profite de durerea ei?

Pentru că am citit toate cele 3 romane ale seriei, vă recomand să vă opriți aici cu cititul pentru a nu vă strica surpriza! Dacă, în schimb, sunteți mai curioși din fire, mergeți mai jos și lectură plăcută!

Spoilers!

Ajunsă în Mexic, Aimee îl întâlnește pe Carlos, care nu este nimeni altul decât … James! O parte a lui James, care nu își amintește nimic din vechea lui viață, dar care continuă pasiunea acestuia de a picta. Deși Aimee încearcă în toate felurile să îl facă să își amintească de ea, Carlos/James nu o recunoaște și devine irascibil la încercările acesteia. Dându-și seama că bărbatul pe care l-a regăsit nu mai este cel pe care îl iubea, Aimee renunță și se întoarce acasă, își deschide o cafenea și începe o relație cu Ian, un fotograf de succes.

Volumul 2 al seriei ne spune povestea din perspectiva lui Carlos/James, capitolele despre Carlos fiind un jurnal care să îl ajute pe James să înțeleagă totul mai bine în cazul în care acesta își va reveni. Carlos a fost căsătorit și are 2 copii (unul dintre copii este adoptat), soția lui nerezistând nașterii, în timp el devenind atras de sora vitregă a acesteia. După ceva timp, James își revine și încearcă să se adapteze situației în care se află, fiind nevoit să aibă grijă de 2 copii pe care nu îi recunoaște. Viața lui este și mai bulversată de faptul că au trecut 5 ani de la călătoria lui în Mexic și de faptul că Aimee și-a refăcut viața cu altcineva. Pentru că nu știe cum să se adapteze, James alături de cei 2 copii pleacă în Hawai, la Natalia (cumnata sa), în încercarea de a face puțină ordine în haosul în care trăiește.

Volumul 3 este cel care aduce lumina în viața tuturor: James este fericit alături de Natalia și cei 2 băieți, Aimee duce o viață perfectă alături de Ian și fetița lor, iar Ian … este acaparat de dorința de a afla ce s-a întâmplat cu mama lui. Astfel, el pornește în aventura vieții lui, căutându-și mama pentru a se putea împăca cu propriul trecut.

Din cele 3 volume, primul a fost preferatul meu, ceea ce m-a determinat să vreau să le citesc și pe celelalte 2. Deși par siropoase pe alocuri, romanele sunt scrise bine, ținându-mă în suspans de cele mai multe ori și evitând cu succes părțile care păreau că duc într-o direcție mult prea evidentă (am crezut tot timpul că Lacy este mama lui Ian, dar … mai bine citiți și aflați singuri dacă este sau nu!).

Personajul meu preferat este Aimee, pentru că reușește să treacă peste durerea pierderii lui James, apoi peste dezamăgirea că el nu o recunoaște, demonstrând că este o femeie puternică, care știe când pierde. Deși este pierdută, singură, își găsește alinarea în pregătit prăjituri și, mai apoi, în cafeneaua mult visată. Nu mi-a plăcut mai deloc de James, dar am empatizat enorm cu Ian și povestea lui. Deși James nu a fost înțeles de familia lui în dorința de a fi pictor, secretele lui și ale familiei m-au determinat să nu îl îndrăgesc. Ian, în schimb, este tipul șarmant, care a apărut în viața lui Aimee la momentul potrivit, a știut când să se dea la o parte și să o lase să respire, să ia propriile decizii și când să îi fie alături. La un momentdat, în ultimul volum, Lacy folosește ideea de suflete pereche pentru a-i descrie pe Aimee și Ian.

Primul volum a fost publicat de Editura Litera și îl puteți găsi aici. Volumele 2 și 3 le-am cumpărat de pe Amazon în format electronic.

Note Goodreads: 3/5 (volumele 1 și 3), 2/5 (volumul 2)

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!