„Străinul” – Stephen King

by Oana Lambrache

Se pare că reușesc să citesc mai repede decât scriu recenziile pe blog, așa că azi m-am înarmat cu răbdare și laptop pentru a scrie despre romanul „Străinul” al lui Stephen King. Mda, văd că am intrat în febra citirii unui singur autor (după „Străinul” am citit și „Jocul lui Gerald” a cărui recenzie este la rând)… „Străinul” este un roman care se citește ușor, la fel de descriptiv ca mai toate cărțile lui King, cu fiecare pagină fiind transpusă în poveste și luând parte la acțiune.

Cadavrul unui băiețel de 11 ani este descoperit în parcul din oraș, iar martorii și probele găsite determină cu ușurință criminalul – Terry Maitland, profesorul de engleză și antrenorul echipei de baseball din oraș. Deși cazul pare a fi rezolvat, Terry susține că este nevinovat, avocatul lui aducând probe care susțin vorbele lui Terry, iar poliția începe să piardă teren, până când rezultatele ADN nu vor fi gata. Din nefericire, situația lui Terry se înrăutățește, fiind ucis de fratele băiețelului omorât, cele două familii implicate fiind distruse pentru totdeauna. Cazul ar putea fi închis având în vedere situația criminalului, dar soția lui vrea ca adevărul să fie scos la lumină, iar imaginea lui Terry să fie curățată. Deși pare imposibil ca aceeași persoană să se afle în 2 locuri diferite în același timp, dar la distanțe destul de mari, romanul lui King dă peste cap orice fărâmă de logică, demonstrându-ne contrariul.

Am citit primele 2-300 de pagini fără a lăsa cartea din mâini, după care apariția unui personaj-surpriză m-a făcut să continui cu aceeași dorință și curiozitate de a afla adevărul.

Nu mai am multe de spus cu privire la romanele lui King. Pur și simplu, tot ce am citit scris de el mi-a plăcut și m-a determinat să citesc îl continuare. Ce-i drept cărțile lui King nu sunt pentru toată lumea, chiar îți trebuie nervi de oțel pe alocuri, din cauza descrierilor amănunțite și a modului în care sunt comise crimele.

Vă recomand să citiți trilogia „Bill Hodges” întâi, chiar dacă nu are legătură directă cu „Străinul”, pentru că personajul-surpriză de care scriam mai sus și unele referințe au legătură cu trilogia.

Puteți găsi romanul „Străinul” publicat de Editura Nemira aici.

2 comments

Răzvan mai 12, 2020 - 4:12 pm

O sa în incerc și eu pe nenea King… spre rușinea mea, încă n-am avut onoarea 🙁

Reply
oanalambrache mai 13, 2020 - 8:39 pm

Poți începe cu „Carrie” din seria romanelor vechi pentru că nu este așa horror cum ar părea. „Străinul” este din romanele mai noi, pe care mulți nu le consideră așa bune ca cele vechi. Mie una îmi place tot ce am citit de King. Lectură frumoasă!

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!