„Să nu plângi!” – Mary Kubica

by Oana Lambrache

Mi se întâmplă des să cumpăr cărți scrise de același autor sau aceeași autoare de la care am mai citit măcar un roman. Pentru că mi-a plăcut primul roman, pentru că personajele au fost vii, pentru că e vorba de o serie, pentru mai multe motive decât pot găsi în timp ce scriu acest review la 8 dimineața. Mda, sunt destul de matinală, deși stau acasă în perioada aceasta (vezi ziare, Facebook, orice sursă de informare unde vei găsi cam orice vrei și nu vrei să afli despre noul virus care afectează populația Globului).

Bazându-mă pe logica de mai sus, am pus în coș romanul „Să nu plângi!” de Mary Kubica, citind acum mult timp „Fata cea bună” (puteți citi un scurt rezumat aici), cu o acțiune asemănătoare – dispariția unei fete.

„Să nu plângi!” este un roman destul de trist, care spune povestea unei familii și a rupturii din cadrul acesteia, a 2 surori despărțite, dintre care cea mare caută să se răzbune pentru abandonul părinților, a 2 colege de apartament care devin mai mult decât prietene în urma evenimentelor din carte, a personajelor secundare care sunt implicate în acțiune ca într-o avalanșă.

Ce mi-a plăcut la romanul de față a fost finalul, pentru că abia atunci am simțit personajele cu adevărat și pentru că acela a fost momentul care m-a acaparat pe deplin din cele 344 de pagini ale cărții.

Din păcate, restul cărții nu a fost pe măsura finalului, nu am crezut în personaje, acțiunile lor fiind destul de ciudate (când Esther dispare, colega ei de apartament anunță destul de târziu Poliția; adolescentul Alex se îndrăgostește de o necunoscută și ajunge să se încreadă în ea fără motiv, deși nu primește nici un fel de detalii de la femeia misterioasă).

Poate că după multele romane de acest gen citite, am ajuns într-un punct în care nu mai sunt atrasă de intrigi slabe, de motive și explicații dubioase sau de răsturnări de situație care vor numai să atragă prin artificii. Îmi doresc o intrigă bună, cât mai complicată și personaje verosimile.

Cartea a fost publicată de Editura Herg Benet și o puteți găsi aici.

1 comment

"Ultima aniversare" - Liane Moriarty - Oana Lambrache februarie 28, 2021 - 12:55 am

[…] curând am scris că am tendința de a cumpăra cărți ale aceluiași autor/aceleiași autoare, din simplul motiv că dacă primul roman mi-a plăcut, îl voi considera o referință pentru […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!