„O fată din bucăți” – Kathleen Glasgow

by Oana Lambrache

Soțul meu beneficiază de Bookster la locul de muncă, spre deosebire de mine. Așa că, din când în când, mai cere și pentru mine cărți. Eu mă uit printre titlurile disponibile și îmi aleg ce mi-aș dori să citesc. Ce-i drept, unele cărți mi le-am cumpărat apoi, pentru că mi-au plcăut foarte mult și pentru că mi-am dorit să le am în biblioteca mea.

În ultimul pachet cu cărți am cerut și romanul „O fată din bucăți”, care m-a atras prin coperta simplă, alb-negru, cu schița unui chip suferind de fată. Se spune că o carte nu trebuie judecată după copertă, dar, de multe ori, aleg o carte și pentru copertă – culorile, fontul titlului, o imagine bine aleasă mă determină să ridic cartea și să-i citesc descrierea. Cred că imaginea de pe coperta romanului de față m-a impresionat într-atât de mult încât mi-am dorit să o citesc.

„O fată din bucăți” este povestea adolescentei Charlotte „Charlie” Davis de 17 ani, poveste care începe abrupt, fata fiind într-un fel de spital. După câteva pagini, aflăm ca Charlie este internată într-o clinică specială pentru tinere care își provoacă singură durere, prin automutilare. În cazul lui Charlie este vorba de tăieturi pe întreg corpul cu orice ar avea la îndemână.

Poate coperta este un mic semn despre ce este vorba în carte, dar atunci când am început să citesc, pagină după pagină, am simțit o părticică din durerea fetei, din singurătatea în care trăiește – tatăl mort, mama care nu se interesează de ea, moartea celei mai bune prietene, fugirtul de acasă. Un cocktail nefericit, un vârtej de probleme și evenimente nepotrivite, care o aduc pe Charlie pe un drum întunecat, presărat cu alcool, droguri, nopți pierdute și un anturaj dubios și periculos.

Deși nu pare că ar vrea să scape din această viață chinuitoare, cu fiecare pagină citită, mi-am dorit ca Charlie să fie bine, să se recupereze, să aibă în jurul ei oameni care să o susțină. Mereu îmi doresc ca personajul principal al unei cărți pe care o citesc să fie bine, deși nu tot timpul este posibil. Vă las pe voi să descoperiți ce se întâmplă cu Charlie în final pentru a nu vă da prea multe detalii și a vă strica finalul!

Ce vă pot spune e că „O fată din bucăți” nu este pentru oricine și că trebuie să vă pregătiți sufletește pentru ceea ce veți găsi în paginile cărții.

Un lucru important este faptul că ideea cărții a pornit de la povestea reală prin care a trecut autoarea. Poate că acesta este motivul pentru care descrierile sunt atât de vii și realiste!

După cum spuneam mai sus, am împrumutat cartea de la Bookster. A fost publicată de Storia Books și o puteți găsi aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!