„Trandafirii de mai” – Dot Hutchison

by Oana Lambrache

„Trandafirii de mai” este continuarea romanului „Grădina cu fluturi” (despre care puteți citi mai multe detalii aici), acțiunea petrecându-se la 4 luni de la evadarea fetelor din mâinile Grădinarului, un bărbat care le răpea, le tatua câte un fluture pe spate și apoi le viola după bunul lui plac.

În urma evadării, unele dintre fete nu au rezistat lumii din afara Grădinii, luându-și viețile. în timpe ce Inara (noul nume al Mayei) încearcă să își găsească liniștea având grijă de Bliss – una din fetele răpite – și să se distreze spărgând căni primite de la polițiștii care le-au salvat – Brandon Eddison, Victor Hanoverian și Mercedes Ramirez. Aceștia nu au timp de odihnă, încercând să dea de urma unui personaj extrem de dubios, care omoară fete de 12-15 ani, doar în lunile de primăvară, lăsându-le corpurile goale acoperite de flori în biserici.

"Narcise albe și galbene pentru Darla Jean Carmichael (...) crini cu margini movulii pentru Zoraida Bourret (...) floarea niresei pentru Leigh Clark (...) o coroană împletită din caprifoi pentru Sasha Wolfson (...) frezii de toate culorile pentru Mandy Perkins (...) garoafe albe pentru Libba Laughran (...) căldărușe pentru Emily Adams... dalii, trandafiri albi..."

Timp de câțiva ani, criminalul s-a plimbat în voie prin diverse orașe, urmărind fetele și ucigându-le fără milă, pentru a le proteja de lumea vicioasă și considerând că numai prin moarte, fetele vor rămâne pure pentru totdeauna. Priya Sravasti și-a pierdut sora, pe Chavi, în mâinile criminalului, iar acum nu își dorește nimic altceva decât să își răzbune sora.

Priya și mama ei se mută din oraș în oraș, sperând să scape de durere și să își găsească liniștea, numai pentru ca într-o bună zi fata să găsească un buchet de flori în fața ușii, ceea ce le dă amândurora de înțele că ucigașul lui Chavi le-a urmărit. Buchetele cu flori continuă să apară, polițiștii se pun în mișcare, devenind o extensie a familiei pentru Priya.

Într-o cursă contra cronometru, pentru că primăvara e pe sfârșite, Priya ia o decizie care îi poate aduce răzbunarea sau moartea.

Ca orice thriller care se respectă, suntem puși față în față cu presupul criminal – tipul dubios din fiecare carte de acest gen – doar pentru a fi găsit mort câteva capitole mai târziu. Ceea ce ne determină să reanalizăm situașia și să găsim ultima piesă de puzzle – adevăratul criminal, în ajutor venind scurtele capitole în care acesta prezintă fiecare victimă, modul în care le urmărea pe fiecare și motivul din spatele fiecărei crime. Asftel, persoana din spatele crimelor consideră pe de o parte că pe unele fete le-a salvat de viciile lumii, păstrându-le pure și pe de altă parte că a eliminat fetele păcătoase, care le-ar fi tras în jos și pe altele, ca un fel de mere stricate ale societății.

Puteți găsi cartea publicată de Editura Herg Benet aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!