„Colivia de aur” – Camilla Läckberg

by Oana Lambrache

Matilda este o adolescentă care provine dintr-o familie cu probleme, abuzuri, violență și suferință. După moartea fratelui ei Sebastian, Matilda decide să își schimbe viața, îndepărtându-se de tatăl abuziv, care și-a omorât soția și schimbându-și numele în Faye.

În timpul facultății, Faye îl întâlnește pe șarmantul și bogatul Jack, cei doi începând o frumoasă poveste de dragoste, care urmează un plan prestabilit: nuntă, copil viață mondenă, bani și putere. Puzzle-ul perfect se strică atunci când Faye îl surprinde pe Jack cu amanta în patul conjugal, moment în care realizează minciuna în care a trăit. La început, își dorește să repare totul, deși nu este vina ei, treptat dându-și seama că adevăratul vinovat este chiar Jack.

Faye pune bazele unei companii de produse pentru îngrijirea feței și a corpului, în numai 3 ani reușind să devină lider pe piață. Prin diverse mijloace, mai mult sau mai puțin legale, Faye îl doboară pe Jack și îi cumpără compania, a cărei idee a venit chiar de la ea. Faye pune mâna pe diverse documente incriminatoare pe care le folosește înpotriva lui Jack, dar ceea ce o determină să îl distrugă cu adevărat sunt imaginile cu fiica lor Julienne, în ipostaze nepotrivite unui copil, care demonstrează abuzul lui Jack asupra fetiței.

Faye născocește un plan diabolic, în urmă căruia Jack este arestat și condamnat pentru uciderea propriei fiice.

Finalul, ca și întreg romanul, este impresionant. Am ales cartea și datorită imaginii de pe copertă, așteptându-mă la o poveste simplă despre o femeie care are tot ceea ce și-a dorit și care, probabil, va suferi. Până aici, totul s-a adeverit, dar planul lui Faye și frânturile din trecutul ei au fost cu mutl peste ceea ce m-am așteptat să găsesc între paginile cărții.

Deși este un personaj slab, abuzat, care trăiește într-o colivie de aur, după ce descoperă aventura soțului ei, Faye renaște, transformându-se sau redevenind femeia puternică și amibițioasă, care depășește orice obstacol și care poate călca pe cadavre fiind adepta zicalei „scopul scuză mijloacele”.

Găsiți cartea publicată de Editura Trei aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!