Jurnal de cititoare

“Strigă-mă pe numele tău” – Andre Aciman

Într-un orășel pierdut din Italia, pe malul mării, se înfiripă povestea tumultoasă de iubire dintre tânărul Elio și Oliver, profesorul american sosit în casa familiei lui Elio pentru a-și duce la bun sfârșit manuscrisul pentur a fi publicat.

"Există undeva o lege care spune că atunci când o persoană e îndrăgostită până peste cap de alta, cea din urmă e, inevitabil, îndrăgostită la rândul ei."

Din primul moment în care Elio îl vede pe Oliver pentru prima dată, coborând dintr-un taxi, afișându-și corpul perfect și aerul americănesc șarmant, romanul captivează cititorul, prinzându-l într-un dans haotic și tensionant. Cu fiecare pagină întoarsă, aștepți cu sufletul la gură punctul culminant dintre cei doi tineri, doar pentru a fi dezămăgiți de faptul că Oliver nu pare să înțeleagă avansurile timide ale lui Elio.

Elio visează cu ochii deschiși la Oliver, dorindu-l din ce în ce mai mult, încercând să își ia inima în dinți și să-și mărturisească sentimentele în fața lui Oliver.

"Camera mea. Camera lui. Balconul nostru, care ne separa de tot restul lumii."

Timp de câteva săîptămâni cei doi își dau târcoale, se resping, se atrag din nou, ca într-un joc de-a șoarecele și pisica, ca, în final, să se apropie, contopindu-se într-o singură ființă.

În 2017, romanul a fost ecranizat de Luca Guadagnino, avându-i în roluril eprincipale pe Armie Hammer (Oliver) și Timothee Chalamet (Elio).

Găsiți cartea publicată de Editura Polirom aici.

Nota Goodreads: 4/5

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Textul nu poate fi copiat!