„Eleanor & Park” – Rainbow Rowell

by Oana Lambrache

„Eleanor & Park” este întâi de toate o poveste de prietenie dintre 2 adolescenți, care se transformă în câteva zile în fiorii primei iubiri.

Eleanor este o adolescentă care se întoarce acasă, după ce, timp de un an, a locuit cu foștii vecini, pentru că tatăl vitreg a dat-o afară din casă. Situația nu e nici acum prea bună, dar Elenor încearcă să își ignore tatăl vitreg și să se obișnuiască cu viața ei la noua școală.

În prima zi de școală, Eleanor le atrage tuturor copiilor din autobuz atenția cu părul ei roșu ca focul și hainele ciudate, puse la nimereală pe ea, părând să nu îi pese de ce cred cei din jur despre ea. Din întâmplare sau nu, găsește un loc liber lângă Park, un băiat retras, cu căștile în urechi și citind zilnic benzi desenate. Park începe să-i împrumute benzile lui desenate și timp de aproape un an cei doi trăiesc cea mai frumoasă poveste de dragoste pe care și-ar fi putut-o închipui. Deși prima iubire nu este mereu și singura, Eleanor și Park se aruncă unul spre celălalt cu furia valurilor mării care se sparg de țărm, fără să se gîndească la ziua de mâine.

Finalul este trist, cumva nu mi l-am închipuit și asta m-a dat peste cap mai mult decât m-aș fi așteptat. Poate că „Eleanor & Park” este o carte pentru adolescenți, dar dacă vreodată te-ai simțit exclus, marginalizat, singur, altfel, atunci cartea asta însumează tot ceea ce ai trăit în adolescență.

Puteți găsi cartea publicată de Editura Art aici sau o puteți împrumuta de la Bookster de aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!