„Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” – Martin McDonagh

by Oana Lambrache

Recunosc, am văzut filmul înainte să citesc cartea, ceea ce se întâmplă extrem de rar. Așa că, atunci când am găsit titlul în biblioteca Bookster, mi-am dorit să citesc cartea. Din păcate, am fost destul de dezamgită când am deschis-o pentru că nu era vorba de o carte get-beget, ci de screenpay-ul filmului…

Povestea o urmărește pe Mildred Hayes care încearcă cu disperare să îl găsească pe asasinul fiicei ei Angela. Pentru că poliția nu pare să facă ceva în privința asta, Mildred ia dreptatea în propriile mâini și decide să se facă auzită. Ea plătește o firmă din orășelul Ebbing pentru a instala 3 panouri pe unul din drumurile care ies din oraș pe care scrie «”Raped While Dying„, „Still No Arrests?„, and „How Come, Chief Willoughby?„» acțiunea ei luând amploare, cu efecte ce se ramifică în viețile tutoror personajelor.

Cartea nu e chiar o carte, dar am acordat 4* pe Goodreads, pentru că mi-a plăcut filmul foarte mult: emoții, dialoguri, povestea în sine.

Filmul a fost ecranizat in 2017, în rolurile principale fiind Frances McDormand (Mildred), Woody Harrelson (șeriful William ‘Bill’ Willoughby), Sam Rockwell (Jason Dixon) și Peter Dinklage (James).

Am împrumutat cartea de la Bookster, dar o puteți găsi pe Amazon, în format fizic sau e-book aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!