„Amintiri din viitor” – Andreea Russo

by Oana Lambrache

„Amintiri din viitor” este o trilogie al cărei personaj principal este Mir, un băiat neobișnuit sau „anormal” așa cum se consideră el pentru că are amintiri din … viitor. Ciudat, nu-i așa? Mir știe exact când va sosi noul lui profesor, când o va întâlni pe Ea, când își va întâlni prietenii și când va muri.

Pe parcursul celor 3 volume ale seriei, Mir crește, ajunge la universitate, întâlnindu-și marea iubire, la care decide să renunțe pentru o proteja de suferința prin care va trece peste 3 ani, la moartea lui. Dar, pentru că viața nu e așa cum ne-o imaginăm noi, și orice lucru mărunt care trebuie să se întâmple se va întâmpla, destinele lui Mir și ale Ameliei se vor intersecta pentru ca cei doi să își trăiască poveste de dragoste.

Am început să citesc această carte cu mari speranțe, așteptându-mă la altceva, pe parcurs am descoperit o mulțime de citate și maxime filosofice printre care s-au strecurat și viețile lui Mir și Ameliei. Mi-a plăcut povestea de dragoste dintre Mir și Amelia, cu momentele triste ale despărțirii celor doi, dar și trecerea evenimentelor în timp.

Doar câteva exemple:

  • „Viitorul este cel mai de temut. Acesta se joacă cu oamenii precum un păpușar cu păpușile sale. Și nu, tu nu ești spectatorul. Tu ești păpușa din mâna lui.”
  • „Zilele de mâine mă ajutau să cred în prezent. Uneori amintirile din viitor erau într-atât de reale, încât mă pierdeam în timp. Credeam în viitor mai mult decât în prezent.”
  • „Am zis că așa va fi, dar nu m-ai crezut, nu? Omul nu e în stare să accepte moartea altui om, iar pe a sa o ignoră cu desăvârșire.”
  • „În lume există oameni care vor sări în ajutor, care vor face ceva de dragul altui om. Sunt de acord cu ideea că întotdeauna trebuie să ne bazăm doar pe noi, dar uneori nu suntem capabili să ne ajutăm. Nu în zadar trăim într-o societate umană.”
  • „..doar un om fericit este în stare să ofere tot ce are, nefiindu-i teamă că va rămâne fără nimic.”

Puteți găsi cartea publicată de Editura Bestseller aici. Eu am împrumutat-o de la Bookster.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!