„Ceva în apă” – Catherine Steadman

by Oana Lambrache

"Te-ai întrebat vreodată cât îți ia să sapi un mormânt?"

Ei bine, după ce vei termina această carte, vei afla! 🙂

Erin și Mark sunt un cuplu tânăr și amibițios, care se pregătește de nuntă și de o viitoare lună de miere în Bora Bora.

Ea este producător de documentare, în momentul de față intervievând 3 deținuți – 2 femei și un bărbat, filmul fiind marea ei lovitură. Mark este un bărbat orgolios și un bancar șarmant, care își pierde slujba, evenimentul punându-i pe cei doi în fața unui impas testându-le încrederea și loialitatea.

Erin și Mark trec peste situația neașteptată cu brio, visând cu ochii deschiși la Bora Bora, la apa cristalină și plajele cu nisip fin și fierbinte. După câteva zile de relaxarea, Mark propune o sesiune de scuba diving, deși Erin este îngrozită, acceptând pentru a-i face pe plac soșului ei și pentru a-și demonstra ei însăși că este destul de puternică pentru a trece și printr-o astfel de experiență.

În timpul scufundării, cei doi descoperă un avion prăbușit și o valiză pe care o aduc cu la hotel pentru a o lăsa în grija recepției. În urma unei neînțelegeri, valiza este depozitată în camera lor, iar Erin decide să o deschidă, descoperind, astfel, o sumă importantă de bani, o armă, u telefon mobil rămas fără baterie și aproximativ 200 de diamante. Pentru că situația lor financiară este sub linia de plutire, Erin și Mark se hotărăsc să aducă cu ei banii, diamantele și telefonul, arma fiind aruncată în locul producerii accidentului de avion.

Printre capitolele poveștii lui Erin și Mark se interpun capitolele care o privesc numai pe Erin și filmul documentar despre cei 3 deținuți, printre care și Eddie, un fost membru al unei bande temute din UK, când a fost arestat pentru spălare de bani. Deși închis, Eddie este cel care o va ajuta pe Erin în diverse situații mai mult sau mai puțin legale astfel încât ea să scape fără probleme.

Cartea o găsiți publicată de Editura Nemira aici și în varianta electronică aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!