„Coborârea” – Tim Johnston

by Oana Lambrache

Am devorat romanul „Coborârea” în vreo 3 zile, terminându-l pe la miezul nopții, pentru că, pur și simplu, nu am putut lăsa cartea din mână!

Familia Courtland – mama Angela, tatăl Grant și copiii Sean „Dudley” și Caitlin – merge în vacanță în Munții Stâncoși, înainte ca fata să plece la universitate.

Într-o dimineață cei doi copii ies la alergat, iar Sean este lovit de o mașină, din care coboară un bărbat misterios.

Caitlin este trebuie să decidă între a rămâne cu fratele ei sau a merge alături de bărbatul vinovat în mașina lui până în oraș pentru a reuși să își sune părinții. Decizia luată o va costa libertatea pe Caitlin și poate viața, pentru că ea dispare fără nici o urmă!

"Credeam că lucrurile groaznice care se întâmplă pe lumea asta în fiecare zi nu mi se pot întâmpla mie, familiei mele. Bănuiesc că toți oamenii cred asta. Până când nu i se demonstrează contrariul, omul crede că nici un rău nu poate să-i atingă pe oamenii pe care el îi protejează cu iubirea lui, Apoi, într-o zi, un alt om îi răpește fiica. "

După mai bine de doi ani de la groaznicul evenimentul, părinții sunt despărțiți, iar Sean a devenit un tânăr cu probleme, care cutreieră țara fără rost. Viețile lor se reunesc în urma unui telefon dat de șeriful din orașul de la poalele munților în care Caitlin a dispărut, telefon care le poate aduce o veste bună sau resemnarea mult așteptată.

Un roman minunat scris, puțin greoi la început, dar care trece de la evenimentele trecute la cel din prezent cu măiestrie, ținându-și cititorii în suspans cu fiecare pagină citită. Sau treji în miezul nopții, dorind să afle deznodământul! 🙂

Găsiți cartea publicată de Editura Litera, în colecția BuzzBooks aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!