„Sebastian, ceilalți și-un câine” – Mihai Radu

by Oana Lambrache

Îmi plac romanele scrise de autori români, pentru că păstrează cumva aerul vechi al comunismului și pentru descrierile ample ale oamenilor și orașelor. Personal, asta mi s-a părut a fi singurul punct forte al romanului „Sebastian, ceilalți și-un câine” – detaliile minuțioase ale personajelor și ale acțiunilor lor.

Personajul principal este Sebastian – funcționar la primărie. Este burlac, dar are grijă de Pip, câinele său bolnav, visând la o carieră de scriitor. De cealaltă parte se află Grațiela – femeie inteligentă și prezentatoare tv, dar fără noroc în dragoste, fiind despărțită (nu divorțată) de ceva timp de soțul ei infidel. Destinele celor 2 se împletesc, pe fondul poveștilor „celorlalți”: prieteni, familie, colegi de muncă.

Spre rușinea mea, după aproape 200 de pagini, am renunțat la romanul început acum 2 luni 🙁 Pur și simplu, nu m-a prins povestea, presărată din belșug cu expresii colorate și nici personajele, care păreau cumva împinse la extrem prin acțiunile lor.

Găsiți cartea publicată de Editura Polirom aici.

Nota Goodreads: 2/5

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!