„Sora mea, Summer” – Monica Sabolo

by Oana Lambrache

Summer Wassner, o adolescentă aparent obișnuită de 19 ani, dispare pe malul lacului Leman, unde se afla la picnic alături de familia ei și câteva prietene.

"Sora mea, Summer, dispărută vara. (...) În vara în care împlinise nouăsprezece ani."

După mai bine de 20 de ani, fratele ei Benjamin spune povestea dispariției fetei, dezvăluind secretele propriei familii, în timpul unor ședințe de terapie, fiind urmărit de viziuni ale surorii sale moarte.

"Summer este și ea acolo, inertă, chiar la suprafața apei. Are ochii larg deschiși. Încearcă să spună ceva, sau poate să respire. Părul unduit de curenși, pare viu."

Cu fiecare pagină aflăm un secret al familiei Wassner: Summer și Benjamin nu au același tată, mama lor avea o relație cu un alt bărbat, Summer nu era deloc o adolescentă obișnuită, Benjamin tânjea după iubirea părinților care aveau ochi doar pentru Summer.

Obsedat de ziua ăn care Summer a dispărut, Benjamin încearcă să își amintească evenimentele din acea zi și din zielel de dinainte, sperând să afle ceva nou care să îi aducă liniștea.

Un minunat thriller, abundent în metafore, scris din perspectiva unui bărbat prins în gândirea unui copil ce părea să aibă totul, dar care se ascundea într-o familie disfuncțională fără ca măcar să știe.

"Știu acum că fantomele noastre sunt acolo, chiar peste drum de noi. Ne urmăresc. Ne cheamă. Ne șoptesc numele, cu o voce joasă, stăruitoare, la intervale regulate. Câteodată, ele vin atît de aproape încât degetele lor albe ne ating fețele."

Găsiți cartea publicată de Editura Litera aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!