„Anomalii” – Sadie Turner & Colette Freedman

by Oana Lambrache

Un nou roman distopic, a cărui acțiune are loc într-un viitor în care omenirea s-a autodistrus, puținii oameni rămași trăind în comunități pe fostele teritorii ale Americii, Asiei, Australiei și coastei de est a Africii, sub conducerea lui Sobek Vesely. Acesta a salvat omenirea, înlăturând foametea, războaiele și punând în acțiune un plan de a găsi partenerul perfect pentru fiecare cetățean al noi lumii.

Totul pare perfect, numai că Sobek își spală supușii pe creier prin implantarea unui Terțiarîn frunte care îi determină pe oamenii să renunțe la propriile gânduri și să îmbrățișeze idealurile conducătorului suprem.

În Comunitatea Oceanică trăiește Keeva Tee, o adolescentă de 15 ani, care urmează să ajungă în Tabăra Monarch, unde își va regăsi partenerul desemnat în copilărie în aceeași tabără. Atunci când numele îi este strigat, fetei i se alătură alți 6 adolescenți, nici unul dintre ei având un partener și fiind catalogați drept „anomalii”. La finalul perioadei pe care trebuie să o petreacă în tabără, Keeva este aleasă drept Protector, un spoion al lui Sobek Vesely printre ceilalți locuitori.

Reîntoarsă acasă, Keeva devine o fugară, reușind să se reîntâlnească cu o parte din ceilalți copii desemnați ca anomalii în orașul subteran numit Labirint, unde se pregătește atacul împotriva lui Sobek, chiar de sora acestuia – Taj.

„Anomalii” este un roman ce poate fi pus pe același raft cu seriile „Divergent”, „Hunger Games”, „The Maze Runner” și „Delirium”.

Personal, cred că e nevoie de o continuare în care să putem afla ce se întâmplă cu personajele după atacul asupra Centrului de Desalinizare a Apei și pentru a aduce normalitatea înapoi în viețile oamenilor.

Găsiți cartea publicată de Editura Herg Benet aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!