„Necunoscuta din congelator” – Rodica Ojog-Brașoveanu

by Oana Lambrache

Citind „Necunoscuta din congelator”, am redescoperit-o pe Rodica Ojog-Brașoveanu,  marea doamnă a literaturii polițiste românești, care m-a fascinat cu romanele din seria Melania Lupu. 

Având experiența lecturilor cu subiect polițist ale autorilor englezi și americani, am rămas extrem de surprinsă de scriitura autoarei de pe meleaguri autohtone, care nu se pierde nici în romanul de față.

„Necunoscuta” este o femeie ucisă de un autor misterios, care îi depozitează capul în congelatorul unui om de afaceri romând stabilit în SUA. La revenirea în țară, bărbatul descoperă îngrozit pachetul morbid și contactează Poliția. La scurt timp, diverși locatari ai blocului încep să primească pachete asemănătoare conținând bucăți din corpul femeii. Pe măsură ce femeia începe să capete formă, unii dintre locatari devin suspecți sau chiar victime ale criminalului.

Inspectorul Dinu Mănescu încearcă să descopere legătura dintre persoanele din bloc care au primit coletele misterioase, singura pistă fiind numele Marțian, găsit în agendele telefonice ale unora dintre ei, dar fără a fi o pistă solidă.

Totuși, făptașul e liber și poate fi chiar vecinul de la 3 sau afaceristul român, stabilit în State, la fel de bine cum poate fi cuplul drăguț ce afișează o relație perfectă sau doica ce are grijă de copilul lor. Poate e copilul nelegitim al unuia dintre ei dornic de afișare sau iubitul parvenit al unei tinere din bloc?

Comparabil cu romanele Agathei Christie, „Necunoscuta din congelator” este un minunat roman polițist a cărui acțiune te ține în suspans până la ultimele pagini, atunci când autorul crimei ne este expus.

Găsiți cartea publicată de Editura Nemira aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!