„Când te-am găsit” – Catherine Ryan Hyde

by Oana Lambrache

Nathan McCann este un om obișnuit, care își trăiește viața alături de soția lui, Flora, fiecare zi fiind la fel cu cea de dinainte. Viața lui se schimbă în dimineața zilei de 2 Octombrie 1960 când pleacă la vânătoare cu golden retriever-ul lui Sandie și se întoarce cu cu un copil nou-născut în locul vânatului.

Copilul este spitalizat și apoi încredințat bunicii din partea mamei; mama copilului este găsită și trimisă la închisoare, unde își pierde viața în urma unei infecții pe care a ținut-o ascunsă. Deși Nathan își dorește un copil și ar vrea să adopte copilul găsit în pădure, bunica micuțului se opune, considerând că este mai bine pentru copil să crească alături de o rudă de sânge. Singura alinare este că băiețelul este numit Nathan ca și el.

În fiecare an, Nathan aduce câte un cadiu de ziua de naștere și de Crăciun copilului, care crede că e normal să primească astfel de daruri și că toții copii au un om care i-a găsit în pădure ce le aduce cadouri. Nat află adevărul din niște tăieturi dintr-un ziar vechi, își confruntă bunica și fuge de acasă. Momentul în care este adus înapoi de Poliție este cel care o determină pe bătrână să ia adolescentul rebel și să îl ducă la Nathan. Bărvatul este surprins, dar acceptă ca băiatul să stea cu el, dorindu-și să îl ajute să își îndrepte viața. După mai multe încercări și eșecuri, Nat ajunge să țină la Nathan și să își găsească un drum în viață.

O poveste emoționantă și tristă despre viața unui copil nedorit de nimeni, dar care se luptă din prima zi de viață să supraviețuiască…

Găsiți cartea publicată de Editura Trei aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!