„Cea mai norocoasă fată din lume” – Jessica Knoll

by Oana Lambrache

TifAni FaNelli – Ani pentru prieteni este femeia a cărei viață ți-o dorești atât de mult încât ți-ai vinde sufletul. Job-ul perfect, logodnicul perfect, hainele perfecte; doar familia o dă de gol, dezvăluind parvenita din ea și dorința femeii de a se încadra în niște tipare ieșite din comun stabilite de o societate care etichetează totul.

Ani era o adolescentă obișnuită, nou transferată la o școală de renume, dorindu-și să fie populară și acceptată de cei din jur. Din păcate, ea ajunge ținta glumelor găștii de copii populari, în special ale băieților, care ajung să profite de naivitatea fetei. Deși și-au bătut joc de ea, Ani continuă să spere ca va face și ea parte din gașca popularilor, încercând să îi alunge pe puținii copii din liceu care o acceptă așa cum este.

Arthur, prietenul ei din liceu, pune la cale un plan diabolic, incendiind clădirea liceului, și împușcându-i pe copiii populari, în final, luându-și viața.

Dupa câțiva ani, Ani este invitată la un interviu despre tragicul moment, care îi trezește amintiri de mult ascunse despre noaptea în care a fost violată. Tânăra se împacă cu propriul trecut și prezent, renunțând la măști – anulează nunta, rupe logodna și își schimă job-ul cu unul care o face mult mai fericită.

La început am considerat-o pe Ani personajul negativ, după modul în care se exprimă și felul în care îi joacă pe oameni pe degete. După ce povestea se dezvăluie, am ajuns să îmi fie milă de ea, de modul în care se luptă cu propria persoană, schimbându-și hainele și fizicul doar pentru a fi acceptată, când este atât de evident că e făcută pentru a ieși în evidență. Dar, cu toții am fost adolescenți, iar acceptarea unui grup, mai ales unul popular, pare să fie totul, iar refuzul – sfârșitul lumii.

Găsiți cartea publicată de Editura Trei aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!