„Femeia din cabina 10” – Ruth Ware

by Oana Lambrache

Laura „Lo” Blacklock este o jurnalistă care primește șansa vieții, atunci când șefa ei se îmbolnăvește, luându-i locul într-o minunată croazieră în Marea Nordului. Deși este victima unui jaf, Lo reușește să treacă peste șoc numai pentru a se lovi de o situație cu mult mai groaznică – tânăra este martora unei crime.

Lo ajunge pe vas și este uimită de luxul peste care dă, de la cabinele care pot fi considerate adevărate apartamente, până la echipajul perfect și grija pe care o au față de musafiri. Lo descoperă că și-a uitat rimelul în geanta furată și încearcă la cabina cu numărul 10, sperând să dea peste o femeie de la care poate împrumuta unul. Spre surprinderea ei, o femeie îi deschide, oferindu-i rimelul fără a fi nevoie să îl înapoieze. Seara decurge normal, Lo cunoscând ceilalți participanți, printre care se află Ben, fostul ei iubit și coleg la Velocity.

La înapoierea în cameră aude cum un obiect este aruncat peste bord, despre care consideră că este, de fapt, un cadavru după sunetul făcut. Pe balustrada cabinei 10 observă sânge, dar fără a vedea posibilul criminal. Din momentul în care Lo vorbește despre ceea ce a văzut și auzit, croaziera devine o cursă în încercarea ei de a descoperi adevărul. Mesajele amenințătoare nu o împiedică să renunțe la aflarea adevărului, Lo devenind o victimă fără ca cei din jur să bănuiască ceva.

În final, adevărul iese la iveală, iar Lo reușește să evadeze de pe vas, doar pentru a se afla pe teritoriul unei țări în care nimeni nu o înțelege, iar Poliția pare să fie supusă criminalului și împortriva ei.

Va reuși Lo să ajungă înapoi în Londra sau viața ei se va sfârși tragic?

Găsiți cartea publicată de Editura Trei aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!