Jurnal de cititoare

“Shining” – Stephen King

Jack Torrance – fost profesor și alcoolic primește o nouă slujbă la hotelul Overlook, fiind administratorul acestuia pe perioada iernii. Jack sosește la hotel alături de soția lui Winnifred și băiețelul lor Danny, cu speranța unui nou început, cu dorința de a-și scrie mult-dorita piesă și de a-șipune viața în ordine.

Totul se schimbă pe măsură ce iarna își intră în drepturi, iar hotelul devine din ce în ce mai sinistru, dezvăluindu-și monstruoasa forță asupra lui Jack care înnebunește pe zi ce trece, ajungând la concluzia că trebuie să își omoare familia, repetând astfel, istoria fostului administrator – Grady care și-a ucis soția și cele 2 fiice, luîndu-și în final viața.

Pe fondul nebuniei lui Jack, aflăm despre micuțul Danny că are o “strălucire” aparte care îi permite să audă gîndurile celor din jur și uneori să vadă lucruri deja întâmplate sau care se vor întâmpla cu ajutorul prietenului său imaginar Tony.

Singuri în monstruosul hotel, Wendy și Danny trebuie să supraviețuiască terorii și furiei lui Jack până la sosirea lui Dick Hallorann, bucătarul hotelui, care deține o “strălucire” asemănătoare lui Danny. Dar oare este Danny atât de puternic încât să reziste sau hotelul va pune stăpânire pe întreaga familie?

Găsiți cartea publicată de Editura Nemira aici.

Nota Goodreads: 5/5

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Textul nu poate fi copiat!