Jurnal de cititoare

“Casa Bântuită” – Shirley Jackson

„Hill House se înălța singuratică pe fundalul dealurilor, iar înăuntrul ei sălășluia întunericul…“"Te privește (...) Casa. Privește fiecare mișcare pe care o faci."

La Hill House sosesc 4 persoane extrem de diferite:

  • “Doctorul Montague era un savant; își luase doctoratul în antropologie.”
  • “Eleanor Vance avea treizeci și doi ani când sosi la Hill House. Singura persoană dinn lume pe care o ura din inimă, acum că mama ei murise, era sora ei. Nu-și putea suferi cumnatul și nepoata de cinci ani și nu avea prieteni.”
  • “Theodora – acesta era numele întreg pe care-l folosea; schițele erau semnate “Theo”, iar pe ușa apartamentului, pe vitrina magazinului ei, în cartea de telefoane, pe hârtia cu antet și la baza portretului său fotografic pe care-l ținea deasupra șemineului, numele era întotdeauna doar Theodora.”
  • “Luke Sanderson era un mincinos. Era și hoț.”

Doctorul pune la cale un experiment în casa bântuită, ceilalți 3 neștiind exact la ce vor lua parte. Asta până în momentul în care casa prinde viață – zgomote ciudate, bubuituri în uși, voci și râsete de copii, haine vopsite în roșu, care îi determină pe rezidenți să își dea singuri seama ca ceva nu e în regulă cu casa. Deși totul începe liniștit, cu o casă misterioasă pe malul unui râu, în câteva zile, casa se transformă și, o dată cu ea, și cei 4 oaspeți, care trec prin cele mai ascunse coșmaruri și frici.

Cartea a fost adaptată de Netflix, într-o serie de 10 episoade. Personajele – Eleanor “Nellie”, Theodora “Theo”, Luke Crain sunt frați cărora li se alătură Shirley “Shirl” și Steven “Steve”. Cei 5 copii ajung la Hill House alături de părinții lor care urmează să renoveze casa și să o vândă pentru a obține destui bani pentru casa lor de vis. Casa prinde viață și în serial, iar copiii își pierd mama, fiind urmăriți de evenimentele supranaturale întreaga viață.

Găsiți cartea publicată de Editura Litera aici.

Nota Goodreads: 4/5

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Textul nu poate fi copiat!