„Orbi” – Petronela Rotar

by Oana Lambrache

Citind „Orbi”, mi-am amintit de un citat care se potrivește perfect cu tema cărții – „Acceptăm iubirea pe care credem că o merităm.” („Jurnalul unui adolescent timid” de Stephen Chbosky).

Povestea Alexei este un reală, trăită de femei din întreaga lume – violență, lipsa iubirii, depresie, neacceptarea adevăruluii și întoarcerea în mediul nociv din care vor și nu vor să scape.

Femeie matură și realizată, Alexa îl întâlnește pe Călin – un artist neînțeles, un violonist ratat, în Vamă cu care începe o aventură, pe care ea o consideră iubire. Adevărul o lovește ca un pumn când află că bărbatul are o nevastă și un copil, dar se împacă  cu ideea, devenind o puștoaică îndrăgostită de minciuni. Cei doi se căsătoresc, iar Călin își arată adevărata față – alcoolic, violent, bolnav de gelozie obsesivă, control freak, o parte din aceste „calități” fiind vizibile dinainte de semnarea actelor.

Alexa devine o fantomă a femeii de altădată, regăsindu-se prin terapie, reușind, totodată, să se elibereze de Călin și de relația toxică dintre ei.

O poveste mult prea tristă, adevărată, care te răscolește, și care nu ar trebui să existe în viața nimănui.

Găsiți cartea publicată de Editura Herg Benet aici.

1 comment

"Ajută-mă să nu dispar" - Petronela Rotar - Oana Lambrache aprilie 11, 2021 - 8:46 pm

[…] câteva luni distanță am citit romanul “Orbi” – un roman extrem de actual, în care femeia devine o victimă a propriului partener. […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!