„Fericirea e un ac de siguranță” – Răzvan Exarhu

by Oana Lambrache

Prima dată când l-am văzut pe Răzvan Exarhu a fost la MasterChef și mi-a plăcut pentru că le spunea oamenilor „pe bune” ce credea despre mâncarea gătită, fără să vrea să îi menajeze aiurea pe concurenți.

La ceva timp după emisiune, am dat peste „Fericirea e un ac de siguranță”, am luat-o din raft și m-am dus cu ea la casă, începând să o citesc la ceva timp după.

Exarhu e un tip haios, care pune sub lupă oamenii din jur și comportamentele lor din societatea actuală. Ne lovim de tradiții și sărbători sufocate de mâncare, de specimene care mai de care mai spumoase, care își târșâie șlapii și sparg semințe toată ziua, de iubitori ai frumosului gust de shaorma „cu de toate” și de cei mai fini cunoscători într-ale vorbitului agramat.

"...libertatea este ușoară ca un fir de ceapă, mirosind puțin sălbatic, dincolo de ură, frică, tortură, umilință și singurătate."

"...dincolo de fotbal și de victoriile Simonei Halep, mai este ceva important care ne unește: pasiunea viscerală și vinovată pentru salata boeuf."

"În spatele oricărui bărbat puternic, e o femeie care îl trimite să ducă gunoiul. Dar uneori el este atât de puternic, încât nu acceptă ordine de la nimeni. Și se duce singur la ghenă."

Găsiți cartea publicată de Editura Curtea Veche aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!