„Viața care i s-a dat” – Ellen Marie Wiseman

by Oana Lambrache

Lilly Blackwood este un copil care nu a văzut lumea din jurul decât prin geamul ferestrei din pod, acolo unde își trăiește viața de când se știe. Părinții ei au închis-o în camera din pod, susținând că lumea de afară s-ar speria la vederea fetiței, care nu poate înțelege de ce este considerată un monstru.

Pentru că nu are o oglindă în camera ei, Lilly se încrede în vorbele mamei ei și se mulțumește cu cămăruța în care stă alături de pisica Abby. Într-o seară de vară, Lilly are parte de o surpriză din partea mamei – un spectacol de circ! Deși este speriată și neîncrezătoare să iasă din casă, dorința de a vedea circul o determină să meargă mai departe. Din păcate pentru ea, totul este o înscenare pentru a fi vândută circului. La început, Lilly este înspăimântată de viața din circ, dar ajunge să își facă prieteni și să se îndrăgostească, aflând, totodată, că nu este un monstru.

La mai bine de 20 de ani de la întâmplările din viața lui Lilly, Julia – chelneriță într-un restaurant de duzină – află că este singura moștenitoare a părinților ei, singura condiție fiind să locuiască în vechiul conac Blackwood și să se îngrijească de ferma de cai. Julia a fost un copil rebel, fugind de acasă, în încercarea de a scăpa de autoritatea părinților și de regulile impuse încă din copilărie.

Julia începe să curețe conacul, descoperind o cameră micuță ascunsă în pod și tot felul de hârtii legate de o tânără cu pielea extrem de albă, necunoscută ei. Tânăra crede la început că pozele respective o întruchipează pe amanta tatălui ei și încearcă să afle cât mai multe de la Claude, administratorul fermei, care rămâne neclintit în dorința lui de a nu se implica în astfel de povești.

Cine este fata din fotografii? Care este legătura ei cu familia Blackwood? Ce ascundeau părinții Juliei în pod? Cine este Julia de fapt? Multe întrebări care își vor găsi răspunsul în paginile romanului lui Wiseman.

Găsiți cartea publicată de Editura Trei aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!