„Portocalele verzi” – Vitali Cipileaga

by Oana Lambrache

Adriana are 26 de ani și suferă de o boală rară, transmisă din generație în generație pe cale maternă, boală de care au suferit și mama și bunica ei până la 27 de ani, când au fost răpuse de virusul necruțător.

Forțată de tatăl ei să se mute în Malmo pentru teste și analize, Adriana este resemnată cu viața ei, cu boala misterioasă care o macină pe zi ce trece și se abandonează în droguri pentru a uita de problemele ei.

Într-una din escapadele ei în căutarea drogurilor, bicicleta pe care mergea face pană, iar viața i-l aduce în cale pe Eldar, un tânăr pictor, vânzător la un magazin de mărunțișuri. Cei doi se îndrăgostesc și decid să se mute în însorita Madeira, într-un orășel uitat de lume și lipsit de turiști.

Dragostea lor le aduce un copil – o fetiță, care este salvată de la cruntul destin chiar de bunicul ei și de prietenul doctor al acestuia, care descoperă un antidot în coaja portocalelor verzi din Madeira.

Un minunat roman, plin de emoție, care ne demonstrează puterea naturii, alături de care trebuie să trăim și nu importriva căreia să luptăm. Personajele sunt reale, pline de viață,  demonstrând că puterea iubirii te poate salva chiar și din brațele răului, întruchipat aici într-un șarpe, care o atrage pe Adriana în întuneric.

"Nu poți stârpi Dragostea din oameni. Pentru că din asta suntem făcuți. Doar Dragostea poate da viață și doar ea poate construi."

Găsiți cartea publicată de Editura Besteller aici.

1 comment

"În umbra pașilor tăi" - Vitali Cipileaga - Oana Lambrache aprilie 25, 2021 - 7:16 pm

[…] descoperit pe Vitali Cipileaga acum vreo doi ani când am citit “Portocalele verzi”. Am fost atrasă de minunata copertă a cărții, […]

Reply

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!