„La cinci pași de tine” – Rachael Lippincott, Mikki Daughtry, Tobias Iaconis

by Oana Lambrache

"...dacă începutul e moartea, iar moartea e totodată sfârșitul, care e adevăratul început?"

RACHAEL LIPPINCOTT, MIKKI DAUGHTRY, TOBIAS IACONIS

Stella este o adolescentă aproape normală, care își planifică cu mare atenție întreaga viață zi de zi, de parcă fiecare clipă ar fi ultima, Asta pentru că Stella nu este o adolescentă normală – ea suferă de fibroză chistică și având nevoie de un transplant de plămâni cât mai urgent.

Viața Stellei se desfășoară în spital de la 6 ani, unde și-a întâlnit și prietenul cel mai bun Poe, care suferă de aceeași afecțiune. Până și asistentele și medicii o cunosc!

"Doamna doctor Hamid a zis că sunt o luptătoare. În realitate, nu știu dacă mai sunt."

RACHAEL LIPPINCOTT, MIKKI DAUGHTRY, TOBIAS IACONIS

Totul se schimbă atunci când Stella îl întâlnește pe Will, un adolescent rebel, care își dorește să își poată trăi viața așa cum vrea.

"Dacă e să mor, vreau ca mai întâi să trăiesc. Și pe urmă pot să mor."

RACHAEL LIPPINCOTT, MIKKI DAUGHTRY, TOBIAS IACONIS

"Fiecare loc e altfel. Fiecare loc e unic. Doar spitalele din care le privesc eu sunt mereu aceleași."

RACHAEL LIPPINCOTT, MIKKI DAUGHTRY, TOBIAS IACONIS

Cei doi se îndrăgostesc, deși nu pot fi împreună – nu se pot atinge, fiind nevoiți să păstreze o distanță de minim 5 pași între ei.

"Ne zâmbim și, în ciuda miilor de motive împotrivă, nu-mi pot alunga, privind-o acum, senzația că ă îndrăgostesc de ea."

RACHAEL LIPPINCOTT, MIKKI DAUGHTRY, TOBIAS IACONIS

"Nu știam că e posibil să-ți dorești ceva atât de intens, încât să simți jindul în brațe și-n picioare, la fiecare răsuflare."

RACHAEL LIPPINCOTT, MIKKI DAUGHTRY, TOBIAS IACONIS

Cei doi evadează din spital pentru a vedea luminile din parc și ajung să patineze pe un lac înghțat, însă gheața se sparge sub picioarele Stellei, care este la un pas de moarte. Will trece peste orice regulă și o salvează pe fată, deși o atinge și îi face respirație gură la gură.

În final, norocul îi surâde Stellei care primește o pereche de plămâni sănătoși și reușește să înceapă să își trăiască viața. Într-un aeroport, cei de doi se regăsesc, finalul lăsându-ne să ne imaginăm un viitor frumos și fericit pentru cei 2 tineri.

Găsiți cartea publicată de Editura Litera aici.

Nota Goodreads: 5/5

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!