„Strainul de acasă” – Shari Lapena

by Oana Lambrache

Karen și Tom Krupp sunt cuplul perfect din suburbia New York-ului, până într-o seară când Tom se întoarce de la serviciu și nu o găsește pe Karen acasă. După câteva ore și telefoane pentru a anunța dispariția soției lui, Poliția sosește la locința lor pentru a-l anunța că a avut loc un accident.

Karen e bine, doar că  suferă de amnezie, fără a avea habar de unde venea cu mașina și de ce anume fugea.

La câteva zile după accident, cadavrul unui bărbat este găsit într-un restaurant părăsit, iar în parcarea acestuia – o pereche de mânuși roz cu flori, care îi aparțin chiar lui Karen, care încă nu își amintește nimic.

"Pentru că în această casă fiecare e un străin. Fiecare are un secret pe care vrea să-l țină ascuns."

"Nu crede că se preface că e amnezică. Bănuiește că vrea la fel de mult ca și soțul să știe ce s-a întâmplat în seara aceea."

Karen este arestată spre disperarea lui Tom, care nu știe în ce sau în cine să mai creadă.

"Nu știe cine e soția lui. Unde au început minciunile și când or să se termine?"

"O iubește și ea îl iubește pe el; sunt perfecți împreună. Dacă n-a voit să-i spună mai multe despre viața ei de dinainte să se cunoască, el a acceptat. N-a bănuit niciodată că ar fi ceva îngrijorător - s-a gândit doar că era ea mai retrasă și nu era dornică să împărtășească prea multe."

Polițiștii reușesc să facă legătura între Karen și cadavrul găsit, care nu este nimeni altul decât soțul ei care o abuza și de care femeia a încercat să scape înscenându-și propria moarte. Deși Karen susține că nu ea l-a împușcat pe (fostul) soț, arma crimei apare în garajul casei complicând lucrurile și mai mult. La toate acestea se adaugă și mărturisirea „prietenei” lui Karen – Brigid, vecina lor de vis-a-vis, care își dorește cu ardoare condamnarea prietenei ei pentru a pune mâna din nou pe Tom, cei doi având o aventură înainte de apariția lui Karen.

Salvarea lui Karen este propria persoană și planul perfect care a fost deja pus în mișcare.

Găsiți cartea publicată de Editura Trei aici.

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar putea interesa

Textul nu poate fi copiat!