„La răscruce de viață” – Cristi Grosaru

by Oana Lambrache

"- Tu sa mergi unde te duce sufletul. Oriunde unde te duce, auzi? - Nu stiu ce e ala suflet, i-am spus. - Dumnezeu stii ce e? - O minciuna? l-am intrebat, dezvaluindu-mi ura ce-mi definea existenta. - Dumnezeu e vocea care vorbeste atunci cand sufletul nu mai are cuvinte. Dumnezeu e acea lacrima de fericire pe care o ai cand plenitudinea te-a cuprins. Dumnezeu este cuvantul ala bine asezat peste frustrarea pe care o porti. - Nu cred, nu l-am vazut niciodata. - Pe Dumnezeu trebuie sa-l simti, nu sa-l vezi. - Atunci, daca simt suferinta, inseamna ca Dumnezeu e suferinta? - Crezi in Dumnezeu? - Ti-am spus ca nu. - Atunci ceea ce simti esti tu, fara Dumnezeu."

Cristi Grosaru

O carte de citit pe nerăsuflate, într-o seară, la un pahar de vin.

Ceva introspecție și câteva sfaturi bine plasate, ne plimbă prin viața lui George, personajul principal, în pielea căruia ne-am putea afla fiecare dintre noi la un momentdat în viață.

"Viața nu este o boală ce trebuie vindecată, ea este o poveste ce trebuie trăită. Și în acest sens renunță să mai vrei să fii om, încearcă, după cum ți-am mai spus, să fii tu."

Cristi Grosaru

Dornic să își recapete viața, acceptă propunerea unui necunoscut de a petrece timp într-o cabană abandonată și de a renunța la jumătate din averea lui, în timpul petrecut în mijlocul pustiului, trecînd prin diverse situații și stări.

Finalul poveștii îl eliberează pe George de problemele lui, detașându-se de propriul corp spre o stare absolută de fericire.

"Noi nu murim pentru a dispărea, murim pentru a fi nemuritori."

Cristi Grosaru

"Eram liber. Eram în sfârșit fericit. Dar cu ce preț?...."

Cristi Grosaru

Găsiți cartea publicată de Editura Stylished aici.

Nota Goodreads: 4/5

Leave a Comment

*Folosind acest formular ești de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Te-ar putea interesa

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență atunci când îl accesați. Prin apăsarea butonului de "Accept", vă dați acordul pentru prelucrarea datelor voastre! Accept

Textul nu poate fi copiat!