Jurnal de cititoare

„La răscruce de viață” – Cristi Grosaru

„- Tu sa mergi unde te duce sufletul. Oriunde unde te duce, auzi? – Nu stiu ce e ala suflet, i-am spus. – Dumnezeu stii ce e? – O minciuna? l-am intrebat, dezvaluindu-mi ura ce-mi definea existenta. – Dumnezeu e vocea care vorbeste atunci cand sufletul nu mai are cuvinte. Dumnezeu e acea lacrima de fericire pe care o ai cand plenitudinea te-a cuprins. Dumnezeu este cuvantul ala bine asezat peste frustrarea pe care o porti. – Nu cred, nu l-am vazut niciodata. – Pe Dumnezeu trebuie sa-l simti, nu sa-l vezi. – Atunci, daca simt suferinta, inseamna ca Dumnezeu e suferinta? – Crezi in Dumnezeu? – Ti-am spus ca nu. – Atunci ceea ce simti esti tu, fara Dumnezeu.”

O carte de citit pe nerăsuflate, într-o seară, la un pahar de vin.

Ceva introspecție și câteva sfaturi bine plasate, ne plimbă prin viața lui George, personajul principal, în pielea căruia ne-am putea afla fiecare dintre noi la un momentdat în viață.

„Viața nu este o boală ce trebuie vindecată, ea este o poveste ce trebuie trăită. Și în acest sens renunță să mai vrei să fii om, încearcă, după cum ți-am mai spus, să fii tu.”

Dornic să își recapete viața, acceptă propunerea unui necunoscut de a petrece timp într-o cabană abandonată și de a renunța la jumătate din averea lui, în timpul petrecut în mijlocul pustiului, trecînd prin diverse situații și stări.

Finalul poveștii îl eliberează pe George de problemele lui, detașându-se de propriul corp spre o stare absolută de fericire.

„Noi nu murim pentru a dispărea, murim pentru a fi nemuritori.”

„Eram liber. Eram în sfârșit fericit. Dar cu ce preț?….”

Găsiți cartea publicată de Editura Stylished aici.

Nota Goodreads: 4/5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll Up
Don`t copy text!